02-07-08

een laatste update...

Mijn tijd hier in Michigan begint serieus te korten... Over minder dan een weekje sta ik weer op Belgische bodem, dus is het tijd voor de allerlaatste update hier... Wat heeft Lien de voorbije twee weken weer allemaal uitgespookt??

Vorige week heb ik als vrijwilligster gewerkt op de Vacation Bible School voor kindjes van m'n kerk. Elke ochtend fietste ik naar de kerk (het enige dat hier binnen fietsafstand ligt) om van 8:30 tot 12:00 een bende preschoolers (3 tot 6-jarigen) te entertainen al zingend, spelend, voorlezend, knutselend, biddend, filmpje kijkend, ... Het had veel weg van kleuterklas, maar dan met een religieuze boodschap... Echt heel schattige kindertjes, maar oh zo vermoeiend!! Hoe doen kleuterleidsters dat dag in dag uit?? Het thema was: Power Lab, discovering Jesus' miraculous powers!! Ik vind het nog steeds raar dat ze hier niet in de evolutie theorie geloven, maar in creationisme... Wetenschap zien ze als een observatie van alles dat God gecreeerd heeft... Heel andere manier van denken.

Verder ben ik met Caitlin en haar familie een dagje de toerist gaan uithangen in Holland, Michigan, waar de allereerste Nederlanders zich vestigden in de VS zo'n eeuw of twee geleden!! Downtown Holland is best schattig, maar vooral Windmill Island en Dutch Village waren super om zien!! Op Windmill Island staat een authentieke 200 jaar oude windmolen die ze vanuit Nederland hebben laten overkomen en Dutch Village is een toeristisch wijkje met Nederlandse winkeltjes en bezichtigheden, waar het personeel rondloopt, gekleed in de typische Nederlandse klederdracht van zo'n 200 jaar geleden!! Echt grappig!! Ik voelde me ineens weer wat dichter bij huis!

Ook ben ik met Alex eens mee gaan golfen in de country club (jawel, een beetje zoals in the OC en net iets te chic naar mijn goesting :p), maar het was wel fijn! Alex gaat volgend jaar zijn universiteit vertegenwoordigen met golf, dus moest hij me op zn minst 1 keer meenemen van zn mams en ookal ben ik dan geen natuurtalent, hij noemde me wel "coachable"!

Mijn laatste 5 dagen USA... strakjes nog wat ploeteren in Mindy's zwembad, morgen een daguitstapje met Dawnanne naar Saugatuck, een toeristisch stadje bij Lake Michigan, overmorgen the Fourth of July vieren in de countyclub met bingo en vuurwerk, 's anderendaags een dagje South Haven en daarna is het reeds tijd voor mijn afscheidsfeestje, want de 7de vertrek ik 's ochtends vroeg richting Detroit...

328 daagjes heb ik me volop ondergedompeld in the American Way of Life, met de nodige frustraties, ergernis en een vloekwoordje hier en daar, maar ook met geweldige belevenissen, verrassende ontdekkingen en nieuwe vrienden, met als resultaat een tweede thuis in Michigan. (Maar geen nood, mijn ware thuis is nog steeds waar mijn Stella staat.)

Aan al diegenen die twijfelen om op uitwisseling te gaan, kan ik maar 1 ding zeggen: doen!! Ookal is het zeker niet altijd rozengeur en maneschijn en soms even doorbijten, je groeit zoveel... Niet in de lengte (ik ben nog steeds 1m67), hoogstwaarschijnlijk een beetje in de breedte, maar vooral als persoon... Ik heb dit jaar zoveel geleerd over culturen, relaties, mezelf, de wereld en nog zoveel meer, maar wat het me ook vooral heeft bijgebracht is een enorme appreciatie voor ons Belgenlandje en een enorm groot hart voor de groep fantastische mensen die me op 8 juli zal staan opwachten, want het gras is inderdaad niet altijd groener aan de andere kant van de heuvel, maar gewoon een andere tint groen. 

Bedankt voor alle mailtjes, telefoontjes, brieven en kaartjes en natuurlijk voor het volgen van mn blog. Ik zal het hier zeker missen en mn ervaringen hier zullen me altijd bijblijven, maar er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, dus met een gemengd gevoel in mn maag zal ik hierbij mn blog maar afsluiten en de fakkel doorgeven aan de volgende generatie uitwisselingsstudentjes :)

Veel liefs en tot gauw,

jullie kersverse Amerikaantje,

Lien

 p.s.: Er werd mij hier toegefluisterd reclame te maken voor de gokwedstrijd die momenteel plaats vindt op mijn gastenboek... Als er voor 8 juli meer dan 50 man gokt hoeveel bezoekers mijn blog gehad zal hebben dit jaar, zal er een fles champagne uitgereikt worden aan diegene die er het kortst bijzit... Dus zeker doen!

 

18:01 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

geniet ervan Lien, ik heb je blog een jaar lang gevolgd. 11 jaar geleden deed ik net hetzelfde als jij, alleen zat ik in California. Het was leuk je ervaringen te lezen, de leuke en de minder leuke. Ik wens je nog een fijne tijd daar, een goede terugreis en een leuke thuiskomst. Vergis je niet: terugkomen is moeilijker dan vertrekken! Bij vertrek bereid je je voor op een shock. Bij terugkeer denk je "ach ja, ik heb 18 jaar in België gewoond, piece of cake". mis dus. Jij bent veel veranderd en hebt veel meegemaakt terwijl de Belgen hetzelfde leven hebben geleid als altijd. En da's niet altijd even gemakkelijk. Maar 't is een deel van de ervaring natuurlijk! Veel succes!

Gepost door: Julie | 02-07-08

Goeie terug reis en nog een betere thuiskomst!
Geniet van je laatste dagjes U.S.A.!!!

Gepost door: Isa | 02-07-08

De commentaren zijn gesloten.