03-06-08

Graduation!!

Jaja, na al dat harde zwoegen zit mijn Amerikaanse high school carriere er alweer op!! Vorige woensdag was het begin van het einde, beter gekend als check-out day... 's Ochtends vroeg moesten alle seniors van al hun leerkrachten, counselor, bibliothekaris en directeur een handtekening verzamelen en daarna waren we de rest van de dag vrij. Julie, Amira en ik zijn dan maar naar South Haven, een schattig stadje aan de kust van Lake Michigan gereden en hebben wat downtown rondgeslenterd en op het koude strand gezeten, best gezellig!

Daarna was er dan een team banquet voor het tennis team om het seizoen in stijl af te sluiten en vandaar ben ik rechtstreeks doorgegaan naar Emily's huis, waar we met een heleboel seniors lekker gezellig tot vrij laat rond een vuurtje hebben gezeten.

Maar dan brook uiteindelijk toch de langverwachte graduation day aan en het begon allemaal in de ochtend met het senior breakfast, wat eigenlijk niks voorstelt. Het eigenlijke doel van het ontbijt is gewoon een straf voor de leerlingen die de nacht ervoor aan de verboden middelen gezeten hebben, want het ontbijt begint al om 8u 's ochtends en is een vereiste om te mogen afstuderen.

Om 7pm begon dan uiteindelijk de echte graduation ceremonie in Wings' Stadium. Het stadium zat volgepakt met ouders, vrienden en familie, die toekeken hoe alle seniors in cap en gown in een lange rij per twee het stadium binnen marcheerden en plaats namen op de stoelen. Het is trouwens a big deal met wie je het stadium binnenwandeld. Dat wordt allemaal maanden vanop voorhand al afgesproken!! Toen iedereen eindelijk neerzat, begon een hele reeks van toespraken afgewisseld met gezang, waarna alle seniors een voor een het podium overwandelden en hun diploma in ontvangst namen, terwijl onze namen door de luidsprekers een voor een afgeroepen werden en het publiek ons allen toejuichte!! Nadat we alle 300 over het podium gepasseerd waren en terug neerzaten, was het dan eindelijk tijd om de tassel (de hoop touwtjes) die aan onze cap (het hoedje) hing van de rechterkant naar de linkerkant te verplaatsen, wat symbool staat voor het feit dat je afgestudeerd bent en niet veel later vlogen alle caps de lucht in.

Een uurtje na de ceremonie werden alle seniors al terug op school verwacht en om 10pm werden we allemaal op 6 schoolbussen geladen met als bestemming: Grad Bash!! Grad Bash is een soort van all night long feestje voor alle seniors, voornamelijk uit veiligheidsredenen, zodat ze weten dat we geen stommiteiten uithalen na graduation. Aangezien zowat alles hier illegaal is onder je 21ste, voelen de jongeren nog veel meer de drang om te laten zien hoe ver ze kunnen gaan en veel te veel onder hen kruipen daarna ladderzat achter het stuur, wat al meermaals tot tragische accidenten geleid heeft...

Om 11 pm werden we dus in een indoor fun park gedropt, waar we als kleine kinderen rondrenden tot 5 uur 's ochtends. Er was een zwembad, tonnen springkastelen, kruiptoestanden, een trampoline, pool tafels, pingpong tafels, basketbalvelden, race springkastelen, lazertag, fake tattoos, sumoworstelen, menselijke tafelvoetbal, een masseuse, veeeel gratis eten, een tombola, een hypnotist, een goochelshow,... Ons geluk kon niet op!!

Nu de hele graduation waanzin eindelijk gepasseerd is, is de tijd van graduation parties aangebroken. Zowat elke senior heeft zijn eigen immense tuinfeest, waarop zowat heel Portage uitgenodigd is. Vorig weekend alleen al ben ik naar 7 feestjes gegaan en er staan er nog 8 op het programma deze week. In totaal was ik voor meer dan 30 feestjes uitgenodigd in de komende twee weken... Zotte Amerikanen!

Verder ben ik hier ook de Sex and the City film gaan zien met the girls!! Ik weet niet of hij in Belgie al uit is, maar ik vond het best nog wel geslaagd :p!

Jaja, zoals u hoort, drukke dagen hier in Portage, al die graduation parties en dan nog zoveel mogelijk proberen te doen met iedereen hier, want mn laatste maandje USA is bijna aangebroken... Maar terwijl ik hier al van de vakantie geniet, wil ik iedereen toch ook veel succes wensen met de blok en examens :p Tot binnenkort!

18:34 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

brook... het blijft geweldig.
ik had nood aan een lach en hier komen lezen was ideaal!!
zoenen! jade

Gepost door: jade | 08-06-08

De commentaren zijn gesloten.