14-05-08

Tennis en the Amish

Mooie liedjes duren meestal niet lang en jawel... zo is ook het tennis seizoen ondertussen voorbijgewervelwind... Voor een paar weekjes bestond mijn leventje enkel en alleen nog uit tennis en nu is er plots dat zwarte gat... Echt wel jammer dat het al voorbij is, het ging echt veel te snel, maar het was wel een fijne ervaring!! Ik ga het missen... Uiteindelijk hebben we slechts 1 van onze matchen verloren, dus het was best een goed seizoen!!

Verder heb ik ook mijn allerlaatste YFU orientatie gehad hier... Een allerlaatste keer met alle uitwisselingsstudenten samenkomen en praten over terug naar huis gaan... Best vreemd hoe snel het allemaal gegaan is... Over welgeteld 55 dagen ben ik al weer thuis!

Vorige week ben ik met mijn family sociology class ook nog een dagje naar Shipshewana, Indiana getrokken om daar de Amish te bestuderen! Echt fascinerend om te zien hoe zij leven! Ze hadden daar zelfs aparte rijvakken voor hun koetsen aan weerszijden van de weg. 's Ochtends gingen we naar het Amish museum, daarna naar de flea market en tot slot gingen we nog naar het huis van een Amish gezin voor lunch. In het museum vond ik, geloof het of niet, zelfs een klein beetje Belgie! Ze hadden er de martelkamer van het Gravensteen in Gent nagebouwd in de kelder, aangezien ze daar vroeger Anabaptisten gevangen hielden en martelden. Echt vreemd om zo ineens in een kopie van een Belgische plaats te zijn in het midden van nergens, Indiana...

Ik kon er jammergenoeg wel heel weinig foto's nemen, want gefotografeerd worden is tegen hun geloof... Volgens hen gaat het in tegen het "Second Commandment": "You shall not make for yourself a graven image, or any likeness of anything that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth." Ik zou hier een hele uitleg kunnen beginnen over wat de Amish zijn en waar ze vandaan komen, maar ik zal het maar kort houden... Het komt erop neer dat de Anabaptist Christians (waar de Amish van afstammen), de eersten waren die kerk en staat gescheiden wouden houden. Daarnaast geloofden ze ook in het dopen van volwassenen, in plaats van kinderen, zodat toetreden tot de kerkgemeenschap een volledig bewuste keuze was van de persoon zelf. Op zich hou ik echt wel van hun simpele, sobere levensstijl en vooral van hun non-materialisme, maar ik denk niet dat ik ooit zo afgezonderd van de rest van de wereld zou kunnen leven... Het zou anders wel super interessant zijn om daar eens een weekje of twee op uitwisseling te gaan, want het is wel een heel andere wereld waarin je terecht komt, een compleet andere cultuur. 

Maar goed, het is hier zo stilaan bedtijd geworden... En hoewel ik het nu al een heel jaar lang doe, is om 6am opstaan elke ochtend, toch nog steeds vroeg... Achja, nog 1,5 week school en dan... GRADUATION :)

00:44 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

om 6am opstaan :o das vroeg! R.E.S.P.E.C.T
geniet nog van de tijd die je daar bent! heus nog even ;)

Gepost door: dEN | 14-05-08

Misschien moet je een zelfhulpgroep oprichten voor gestopte tennissers en dan wordt Justine Henin er misschien lid van ;-)

Gepost door: Eve | 14-05-08

hey Lien !
Ik weet perfect hoe je je voelt... na het volleybalseizoen viel ik ook in een zwart gat ! Het was leuk en vermoeiend en soms wou ik dan wel dat het gedaan was, maar toen dat het dan eindelijk gedaan was, wou ik terug herbeginnen :) Zelfs met basketbal had ik dat... zeker dan omdat er zoveel te doen was rond het staaskampioenschap !!! Track... tja, dat is een geval apart :) ik was blij dat dat gedaan was !!! :) ik wou dat ik ook orientaties had.. :( ik heb hier dus echt niks... waar praatte je dan zoal over ? jij zal mij moeten begeleiden bij de thuiskomst :) x

Gepost door: Liesbet | 22-05-08

Hoi ! Hoi Lien!
Wat een fantastische dingen maak je daar mee! En zo een leuke tour amaai! ik zou direct in je plaats willen zijn!
Geniet alleszins nog van je laatste maandje daar!!
en tot in de vakantie!!
groetjes

Gepost door: Nele | 25-05-08

Hoi Lien!
Wat een leuke dingen maak je mee!
Zou direct in je plaats willen zijn! En als je terug bent gaan we ook samen eens tennissen é :)
Geniet nog van je laatste maandje!
en tot binnenkort!

Gepost door: Nele | 25-05-08

Hoi Lien!
Wat een leuke dingen maak je daar mee!
Goh, ben keijaloers op je! zou direct in je plaats willen zijn!
Geniet nog heel hard van je laatste maandje daar en laat ons weten hoe de graduation verlopen is ;)
Tot in de vakantie! (dan gaan we ook eens samen tennissen é =) )
Doeei

Gepost door: Nele | 25-05-08

De commentaren zijn gesloten.