27-04-08

Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas and... PROM!!!

De afgelopen week een eventvol weekje noemen, zou een understatement zijn, want wederom trok ik er met een 100-tal uitwisselingsstudenten op uit om een stukje Verenigde Staten te verkennen! Onze eerste stop: Los Angeles, California!! We slenterden over Santa Monica Pier by night, aten in het Bubba Gump Shrimp restaurant, raakten de Pacific aan, wandelden tussen de surfers, palmbomen en weirdo’s op Venice Beach, reden door Beverly Hills en bewandelden Rhodeo Drive, staarden naar het Hollywood sign, poseerden bij de sterren op de Hollywood Walk of Fame en pasten onze handen en voeten in de afdrukken van onze beroemde voorgangers (mijn handen passen perfect in die van Daniel Radcliffe!), bezochten downtown LA (niet zo heel bijzonder), waanden ons in Mexico in het Mexicaanse wijkje, aten in het Hollywood Hard Rock Café en bezochten Universal Studios!!

Universal Studios was echt wel de moeite waard!! De Studio Tour nam ons mee naar alle beroemde filmsets: the Grinch, War of the Worlds, the Truman Show, … Wel jammer dat we Wisteria Lane niet binnenmochten, aangezien de Desperate Houswives er op dat moment aan het filmen waren… Maar wel een coole gedachte dat we zo dicht bij hen waren : ) Ook zaten we een aantal keer echt midden in een scene en trotseerden levensechte overstromingen, aardbevingen in de metro, brandende auto’s die op ons afvlogen, een hongerige haai, een instortend plafond, een woedende Godzilla,…

L.A. is best wel de moeite waard om eens gezien te hebben, maar ik denk toch niet dat ik er ooit zou kunnen wonen. De stad is langs 3 kanten omgeven door bergen, maar de smog is er zo dik dat je vanop een afstandje de bergen haast niet kan zien… Er lijkt constant een dikke mist voor te hangen… Ook lopen er wel meer dan een handvol vreemde individuen rond… Zo probeerde een naar niet al te fris ruikende man ons op de Walk of Fame moppen te verkopen… 3 neger moppen voor 1 dollar, 2 blanke moppen voor 75 cent en 1 aziatische mop voor 30 cent!

Dag vier trokken we met de bus zo’n 5 uur door niks dan woestijn en hielden een lunch pauze in het midden van nergens om zo uiteindelijk in Las Vegas, Nevada te arriveren! Daar woonden we een heuse American Superstars Show bij en zagen optredens van een zogezegde “Elvis”, “Michael Jackson” en “Rod Stewart” en namen de lift naar de 108ste verdieping van een hotel, van waaruit we een prachtig zicht hadden over Las Vegas. Maar dat is voor Amerikanen natuurlijk niet genoeg. Neen, om er nog een schepje bovenop te doen, hebben ze op het dak van dat hotel nog eens 3 rollercoasters gebouwd… een vrije val en dan nog twee die je gewoonweg over de rand van het hotel smijten… Verder bewandelden we de Strip, oftwel de grote straat met alle hotels, wat echt waanzinnig is!! De hotels zijn gebouwd volgens bepaalde thema’s, dus zo vind je er een Eifeltoren, een Egyptische piramide, Caesar’s Paleis, een heel New York (Broadway, het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Chrysler Building, Brooklyn Bridge,…) met daarrond nog eens een rollercoaster, Venice met het Kanaal van Venetie met gondoliers, wolkenlucht en alles erop en eraan op jawel… de tweede verdieping van het hotel!! ‘s Avonds wandelden we dan door Freemont Street, downtown Las Vegas… Een overdekte straat, waar ze zelfs een lichtshow hebben over de hele lengte van het plafond. Ook keken we naar de fontijnen show bij the Bellagio, echt spectaculair!! Las Vegas is echt een geval apart... Het is eigenlijk eerder een mix tussen een stad en een pretpark...

Verder brachten we ook een dagje door in Arizona bij de Grand Canyon! Echt een spectaculair zicht en haast niet te geloven dat het allemaal het werk is van een rivier!

Eergisteren landde ik dan terug in Detroit om de volgende dag me in pijnlijke schoentjes te wringen en een laagje makeup op te smeren voor… PROM! Groepsfoto’s in het park, uit eten, Prom, sleepover en tot de vroege uurtjes blijven praten… Echt zalig! Alleen jammer dat we geen prom king and queen hadden : )

Morgen dan back to school, back to reality… maar slechts voor 1 allerlaatste maandje, want 29 mei is het al Graduation!! Tot dan zal mijn tijd voornamelijk in beslag genomen worden door tennis… We hebben zo gemiddeld 4 matchen per week nu, wat betekent dat ik niet voor 8 uur thuis van school en de dagen dat we geen match hebben, hebben we training tot 6... Maar het is wel plezant en tot nu toe hebben we alle teams verslaan!! Onze grote rivaal de Portage Northern Huskies zelfs met 14-1!! Go Mustangs!!

Maar goed, tot de volgende!!

18:06 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-04-08

Spring Break

En jawel, in Michigan brak de langbesproken Spring Break aan… een weekje vakantie… en terwijl iedereen zich hier klaarmaakte om naar warmere oorden te vliegen: Hawaii, Mexico, the Carribean, de Dominicaanse Republiek, California,… pakten Dawnanne, Katie en ik onze valiezen en trokken naar het koude New York en Boston.

We slenterden door Central Park, shopten op Fifth Avenue, hadden brunch in Tavern on the Green met een Nederlands Koppel, bezochten het Metropolitan Museum of Art, zagen the Empire State Building, Flatiron Building, Chrysler Building, Grand Central Station en bezochten universiteiten (Columbia & NYU)

Daarna vlogen we door naar Boston, waar we meermaals verdwaalden, op sightseeing tour gingen in een voertuig dat zowel een bus als een boot was, bewandelden de Freedom Trail, slenterden door de stad en bezochten Boston University en Harvard.

Aangezien foto’s meer zeggen dan woorden, zal ik het hier maar kort houden, maar toch even enkele weetjes… wist je dat...

  • De studenten van de New Yorkse universiteit Columbia nog steeds een zwemtest moeten afleggen voor ze mogen afstuderen? Aangezien de universiteit vlakbij de rivier tussen New York en New Jersey gelegen is, moesten de studenten vroeger bewijzen dat ze de rivier over konden zwemmen in geval van nood om zich in veiligheid te kunnen brengen in New Jersey. Dit gold voor alle studenten, behalve voor de ingenieurs, want die opperden dat ze in geval van nood wel een katapult zouden ontwerpen om zich zo in veiligheid te brengen.
  • De snelwegen in de VS zo ontworpen zijn dat er vliegtuigen op kunnen landen? De afstanden tussen bruggen en palen zijn zo uitgemeten dat er tussen elk obstakel genoeg plaats gelaten wordt, moest een vliegtuig erop willen landen.
  • De vader van een vriend van Nick de trotse eigenaar is van het penthouse in het apartement waar John Lennon woonde?
  • Harvard verdacht veel weg heeft van Zweinstein? De freshmen dining hall is precies zo ingericht als de eetzaal in de Harry Potter boeken, met vier lange tafels. Ook worden de leerlingen onderverdeeld in “huizen” en de huizen houden competities onderling.
  • Wij Belgen nog heel wat kunnen leren van de Amerikanen als het op “school spirit” aankomt? Mascottes, slogans, school kleuren, competitie met de sport teams van andere scholen, een hele kledinglijn met de naam van de school of universiteit erop (en dat wordt dan ook echt door iedereen gedragen), vlaggen in de school kleuren met het logo van de school of universiteit erop overal, iedereen die trouw voor zijn of haar school supportert, het gevoel van een eenheid te zijn, … Ook heeft de gemiddelde universiteit zo’n 500 clubs; van politieke, etnische en religieuze clubs tot People watching clubs, milk and cookies clubs, chocolate appreciation clubs,… 

De dag voor we op reis vertrokken heb ik een indoor picnic (lang leve Michigan weather) gehouden met Amira en Nadine en hebben ze mij de Amerikaanse specialiteit “Ants on a log” leren eten… Een stuk selder, besmeerd met een dikke laag pindakaas, waarin dan rozijnen gedrukt worden… smullen maar! Het smaakt eigenlijk echt zo slecht nog niet als het klinkt… Daarna besloten we dan om een of andere reden naar Grand Rapids te rijden en hebben we heel de tijd samen zitten afgeven op de Amerikaanse verspilzucht en hun enorme milieuvervuiling…

Nu zit ik terug voor een weekje op school en dan vertrek ik naar de West Coast!! En de week zal vliegen… tennis season is nu volop van start gegaan en het is eraan te merken… Maandag hebben we van 3:30 tot 6 pm training, dinsdag, woensdag en donderdag hebben we van 4 pm tot ‘s avonds laat matches tegen andere scholen en dan vrijdag weer het gewone trainingsschema… Vrijdag moet ik dan ook nog eens naar States voor Solo and Ensemble met koor en moeten we het dus gaan opnemen tegen de andere koren in Michigan die het tot States geschopt hebben… Verder moet ik ook dringend op zoek gaan naar een Prom dress, want dat zit er ook aan te komen!! U ziet, drukke tijden ineens hier in Michigan!

Tot de volgende!

17:24 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |