27-04-08

Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas and... PROM!!!

De afgelopen week een eventvol weekje noemen, zou een understatement zijn, want wederom trok ik er met een 100-tal uitwisselingsstudenten op uit om een stukje Verenigde Staten te verkennen! Onze eerste stop: Los Angeles, California!! We slenterden over Santa Monica Pier by night, aten in het Bubba Gump Shrimp restaurant, raakten de Pacific aan, wandelden tussen de surfers, palmbomen en weirdo’s op Venice Beach, reden door Beverly Hills en bewandelden Rhodeo Drive, staarden naar het Hollywood sign, poseerden bij de sterren op de Hollywood Walk of Fame en pasten onze handen en voeten in de afdrukken van onze beroemde voorgangers (mijn handen passen perfect in die van Daniel Radcliffe!), bezochten downtown LA (niet zo heel bijzonder), waanden ons in Mexico in het Mexicaanse wijkje, aten in het Hollywood Hard Rock Café en bezochten Universal Studios!!

Universal Studios was echt wel de moeite waard!! De Studio Tour nam ons mee naar alle beroemde filmsets: the Grinch, War of the Worlds, the Truman Show, … Wel jammer dat we Wisteria Lane niet binnenmochten, aangezien de Desperate Houswives er op dat moment aan het filmen waren… Maar wel een coole gedachte dat we zo dicht bij hen waren : ) Ook zaten we een aantal keer echt midden in een scene en trotseerden levensechte overstromingen, aardbevingen in de metro, brandende auto’s die op ons afvlogen, een hongerige haai, een instortend plafond, een woedende Godzilla,…

L.A. is best wel de moeite waard om eens gezien te hebben, maar ik denk toch niet dat ik er ooit zou kunnen wonen. De stad is langs 3 kanten omgeven door bergen, maar de smog is er zo dik dat je vanop een afstandje de bergen haast niet kan zien… Er lijkt constant een dikke mist voor te hangen… Ook lopen er wel meer dan een handvol vreemde individuen rond… Zo probeerde een naar niet al te fris ruikende man ons op de Walk of Fame moppen te verkopen… 3 neger moppen voor 1 dollar, 2 blanke moppen voor 75 cent en 1 aziatische mop voor 30 cent!

Dag vier trokken we met de bus zo’n 5 uur door niks dan woestijn en hielden een lunch pauze in het midden van nergens om zo uiteindelijk in Las Vegas, Nevada te arriveren! Daar woonden we een heuse American Superstars Show bij en zagen optredens van een zogezegde “Elvis”, “Michael Jackson” en “Rod Stewart” en namen de lift naar de 108ste verdieping van een hotel, van waaruit we een prachtig zicht hadden over Las Vegas. Maar dat is voor Amerikanen natuurlijk niet genoeg. Neen, om er nog een schepje bovenop te doen, hebben ze op het dak van dat hotel nog eens 3 rollercoasters gebouwd… een vrije val en dan nog twee die je gewoonweg over de rand van het hotel smijten… Verder bewandelden we de Strip, oftwel de grote straat met alle hotels, wat echt waanzinnig is!! De hotels zijn gebouwd volgens bepaalde thema’s, dus zo vind je er een Eifeltoren, een Egyptische piramide, Caesar’s Paleis, een heel New York (Broadway, het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Chrysler Building, Brooklyn Bridge,…) met daarrond nog eens een rollercoaster, Venice met het Kanaal van Venetie met gondoliers, wolkenlucht en alles erop en eraan op jawel… de tweede verdieping van het hotel!! ‘s Avonds wandelden we dan door Freemont Street, downtown Las Vegas… Een overdekte straat, waar ze zelfs een lichtshow hebben over de hele lengte van het plafond. Ook keken we naar de fontijnen show bij the Bellagio, echt spectaculair!! Las Vegas is echt een geval apart... Het is eigenlijk eerder een mix tussen een stad en een pretpark...

Verder brachten we ook een dagje door in Arizona bij de Grand Canyon! Echt een spectaculair zicht en haast niet te geloven dat het allemaal het werk is van een rivier!

Eergisteren landde ik dan terug in Detroit om de volgende dag me in pijnlijke schoentjes te wringen en een laagje makeup op te smeren voor… PROM! Groepsfoto’s in het park, uit eten, Prom, sleepover en tot de vroege uurtjes blijven praten… Echt zalig! Alleen jammer dat we geen prom king and queen hadden : )

Morgen dan back to school, back to reality… maar slechts voor 1 allerlaatste maandje, want 29 mei is het al Graduation!! Tot dan zal mijn tijd voornamelijk in beslag genomen worden door tennis… We hebben zo gemiddeld 4 matchen per week nu, wat betekent dat ik niet voor 8 uur thuis van school en de dagen dat we geen match hebben, hebben we training tot 6... Maar het is wel plezant en tot nu toe hebben we alle teams verslaan!! Onze grote rivaal de Portage Northern Huskies zelfs met 14-1!! Go Mustangs!!

Maar goed, tot de volgende!!

18:06 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

leuk om nog iets te horen van ginds! :-)

tennis tennis.. belgie heeft er een nieuw talent bij geloof ik ;).

have fun!

Gepost door: dEN | 29-04-08

De commentaren zijn gesloten.