12-04-08

Spring Break

En jawel, in Michigan brak de langbesproken Spring Break aan… een weekje vakantie… en terwijl iedereen zich hier klaarmaakte om naar warmere oorden te vliegen: Hawaii, Mexico, the Carribean, de Dominicaanse Republiek, California,… pakten Dawnanne, Katie en ik onze valiezen en trokken naar het koude New York en Boston.

We slenterden door Central Park, shopten op Fifth Avenue, hadden brunch in Tavern on the Green met een Nederlands Koppel, bezochten het Metropolitan Museum of Art, zagen the Empire State Building, Flatiron Building, Chrysler Building, Grand Central Station en bezochten universiteiten (Columbia & NYU)

Daarna vlogen we door naar Boston, waar we meermaals verdwaalden, op sightseeing tour gingen in een voertuig dat zowel een bus als een boot was, bewandelden de Freedom Trail, slenterden door de stad en bezochten Boston University en Harvard.

Aangezien foto’s meer zeggen dan woorden, zal ik het hier maar kort houden, maar toch even enkele weetjes… wist je dat...

  • De studenten van de New Yorkse universiteit Columbia nog steeds een zwemtest moeten afleggen voor ze mogen afstuderen? Aangezien de universiteit vlakbij de rivier tussen New York en New Jersey gelegen is, moesten de studenten vroeger bewijzen dat ze de rivier over konden zwemmen in geval van nood om zich in veiligheid te kunnen brengen in New Jersey. Dit gold voor alle studenten, behalve voor de ingenieurs, want die opperden dat ze in geval van nood wel een katapult zouden ontwerpen om zich zo in veiligheid te brengen.
  • De snelwegen in de VS zo ontworpen zijn dat er vliegtuigen op kunnen landen? De afstanden tussen bruggen en palen zijn zo uitgemeten dat er tussen elk obstakel genoeg plaats gelaten wordt, moest een vliegtuig erop willen landen.
  • De vader van een vriend van Nick de trotse eigenaar is van het penthouse in het apartement waar John Lennon woonde?
  • Harvard verdacht veel weg heeft van Zweinstein? De freshmen dining hall is precies zo ingericht als de eetzaal in de Harry Potter boeken, met vier lange tafels. Ook worden de leerlingen onderverdeeld in “huizen” en de huizen houden competities onderling.
  • Wij Belgen nog heel wat kunnen leren van de Amerikanen als het op “school spirit” aankomt? Mascottes, slogans, school kleuren, competitie met de sport teams van andere scholen, een hele kledinglijn met de naam van de school of universiteit erop (en dat wordt dan ook echt door iedereen gedragen), vlaggen in de school kleuren met het logo van de school of universiteit erop overal, iedereen die trouw voor zijn of haar school supportert, het gevoel van een eenheid te zijn, … Ook heeft de gemiddelde universiteit zo’n 500 clubs; van politieke, etnische en religieuze clubs tot People watching clubs, milk and cookies clubs, chocolate appreciation clubs,… 

De dag voor we op reis vertrokken heb ik een indoor picnic (lang leve Michigan weather) gehouden met Amira en Nadine en hebben ze mij de Amerikaanse specialiteit “Ants on a log” leren eten… Een stuk selder, besmeerd met een dikke laag pindakaas, waarin dan rozijnen gedrukt worden… smullen maar! Het smaakt eigenlijk echt zo slecht nog niet als het klinkt… Daarna besloten we dan om een of andere reden naar Grand Rapids te rijden en hebben we heel de tijd samen zitten afgeven op de Amerikaanse verspilzucht en hun enorme milieuvervuiling…

Nu zit ik terug voor een weekje op school en dan vertrek ik naar de West Coast!! En de week zal vliegen… tennis season is nu volop van start gegaan en het is eraan te merken… Maandag hebben we van 3:30 tot 6 pm training, dinsdag, woensdag en donderdag hebben we van 4 pm tot ‘s avonds laat matches tegen andere scholen en dan vrijdag weer het gewone trainingsschema… Vrijdag moet ik dan ook nog eens naar States voor Solo and Ensemble met koor en moeten we het dus gaan opnemen tegen de andere koren in Michigan die het tot States geschopt hebben… Verder moet ik ook dringend op zoek gaan naar een Prom dress, want dat zit er ook aan te komen!! U ziet, drukke tijden ineens hier in Michigan!

Tot de volgende!

17:24 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Bwoa, school spirit... Tis toch te vinden onder de studenten hier hoor! Zo heb je de klassiekers vtk-appoloon op de 24uren (en ernaast ook eigenlijk) en uiteraard pauscollege-letteren :p

Gepost door: jeroen | 12-04-08

Hej Lien Het klinkt daar allemaal heel leuk. Leuk hé om je gastland te mogen ontdekken, veel steden te bezoeken! Ik ben het met je eens;) Veel succes daar nog met de wedstrijden! Groetjes vanuit Zweden!

Gepost door: Annechien | 20-04-08

De commentaren zijn gesloten.