29-03-08

Washington DC, Philadelphia and New York City!!

Net terug thuis van m’n East Coast trip en het was in 6 woorden onvoorstelbaar gigantisch superdeluxe abnormaal fantastisch!! Met een groep van zo ongeveer 100 uitwisselingsstudenten van over heel de wereld trok ik maar liefst 7 dagen rond in Washington DC, Philadelphia en New York City!!

De eerste nacht verliep wel niet zonder slag of stoot... (letterlijk dan nog) Na zo’n 12 uur durende busreis, lagen we rond 1:00 eindelijk uitgeput in ons bedje... tot plots het gestamp en gewoel van m’n Bulgaarse bedgenote begon en ik meermaals bijna uit bed werd geduwd... rond 4:30 begon het gehaardroog van m’n Estlandse kamergenote en om 5:00 moest ook ik er dan uit om vrolijk en opgewekt naar de Paasmis te gaan… Oh Amerikanen toch… :s:)

In Washington bezochten we het Washington Momument, the Capitol, het Lincoln Memoriam (en jawel, ik raakte het water aan waarin Forrest Gump en Jenny elkaar kusten!), stonden precies op de plaats waar Martin Luther King zijn beroemde I Have A Dream Speech voorbracht, zagen het White House, maar nog veel impressionanter de vrouw die sinds 1981 haar tentje er vlak tegenover heeft opgeslaan en er vandaag nog steeds staat te protesteren tegen nucleaire wapens, bezochten het Holocaust Museum en het Newseum en shopten in Georgetown! DC was in een woord ZALIG!! Het is eigenlijk echt een pracht van een stad, voelt op zekere vlakken zeer Europees aan en heeft zoveel mooie monumenten en geschiedenis zo dicht opeen… Ik heb er echt geweldige dingen gezien en was super onder de indruk van al die geschiedenis die er op je af lijkt te komen!!

Dag 4 reden we dan door naar Philadelphia. Na wat geskylined te hebben, aten we in het Hard Rock Café. waar de serveersters op de tafels dansten op de vrolijke deunen van YMCA en de muren behangen waren met gitaren en dergelijke. Daarna bezochten we Independence Hall, waar de Declaration of Independence ondertekend werd en de Liberty Bell, die symbool staat voor de Amerikaanse vrijheid en alleen voor zeer belangrijke gelegenheden geluid werd.

Op dag 5 begonnen we onze tocht door New York City met een beetje gefrisbee in Central Park, vlak tegenover het apartement van John Lennon en zijn memorial. We slenterden op Fifth Avenue, toerden door de NBC Studios, beklommen de Rockefeller (een van de hoogste wolkenkrabbers in Manhattan) en chillden zo’n twee uur op het dak, waren getuigen van een rijdende filmset, bewandelden Times Square, bezochten M&M’s World (mijn hemel, aka drie immense verdiepingen vol M&M’s accessories, immense M&M beelden, een M&M douche en nog veel meer!), staarden met open monden naar de adembenemende New Yorkse skyline by night, bezochten Harlem en het Metropolitan Art Museum, woonden de Broadway show ‘A Chorus Line’ bij, namen de ferry naar het Statue of Liberty, reden door Wall Street, brachten een bezoekje aan Ground Zero (dat er momenteel bijligt als een bouwwerf), slenterden door China Town en sloten de geweldige week af met een zeer gezellig feestje alvorens de bussen weer op te kruipen.

Het was echt een reisje om u tegen te zeggen! Enorm veel gezien, beleefd, gevoeld. Enorm veel lieve mensen van elke mogelijke uithoek van dit wereldbolletje ontmoet en me enorm geamuseerd! Ik mis hen al…

19:59 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Wat een Belevenis Het moet geweldig zijn om dergelijke grootsteden te bezoeken. De meesten hier in België zien het op TV en kunnen er enkel van dromen.

Groetjes

Gepost door: Jeroen Op 't Eynde | 29-03-08

om chorus line te citeren One singular sensation, every little step you take!
;-)

Gepost door: Ingeborg | 30-03-08

mooi mooi das het amerika waar we van dromen hier :) om ooit es te bezoeken;-)

hoe is het met de lente daar?! hier alvast nie veel soeps..

Gepost door: dEN | 01-04-08

pfff zwijg me van lente! het gaat hier vanavond weer sneeuwen :s

Gepost door: Lien | 01-04-08

cool, alle dat vinden wij in belgië alijd cool :-)
maar mss is trop te veel en te veel trop.

ps ik ben radio aant luisteren en voor een of andere reden is er een koor uit michigan aant zingen in een kerk... vreemd vreemd. ik laat het je maar weten;) 'in bruges' nog nie gaan zien?!

Gepost door: dEN | 01-04-08

nog veel plezier ! hey Lien !

dat klinkt allemaal zooo geweldig leuk daar !
zorg er maar voor dat je nog voor de volle 100 % geniet daar !
we denken aan je !

xxx
liesbeth

Gepost door: liesbeth | 05-04-08

Hey Lien, heb net je blog ontdekt. Ik ben helemaal weg van de USA. Ik hoop dat je je daar nog amuseert en ga nog je blogje volgen tot het eind van je avonturen.

Gepost door: isa | 06-04-08

De commentaren zijn gesloten.