20-03-08

Tennis en Ann Arbor

Ja ja het tennis seizoen is hier dus van start gegaan!! Het lastige is wel dat we nog niet buiten kunnen spelen, wegens te koud, dus nu hebben we op de meest onmogelijke uren training en maar 2 velden voor 24 meisjes… Ideaal is anders, maar we redden ons wel, hopelijk warmt het snel op…

Verder heb ik nog eens een heel weekendje Nederlands kunnen spreken!! Donderdagavond arriveerde 
Anna-Belle hier dan vanuit Ann Arbor… Mijn eerste uurtjes Nederlands waren een tikje rampzalig… Verkeerde woordvolgordes, onbestaande woorden, letterlijk dingen van het Engels naar het Nederlands vertalen, omgekeerde getallen,… Maar naar het einde van het weekend toe begon het wel te beteren. Vrijdag nam ik haar dan een dagje mee naar school, zodat ze ook eens kon ondervinden hoe het voelt om er elke dag om 6:20 uit te moeten… Verder was het ook de meest belachelijke dag ooit… eerste uur was een film kijken, tweede uur een poster maken, derde uur papieren kikkers maken en kleuren, vierde uur scrabble spelen, vijfde uur een klein beetje Spaans, zesde uur fruit pizza maken en zevende uur een koor feestje ter ere van onze goede festival scores.

‘s Avonds hielden we dan naar goede traditie een Sex and the City pannenkoeken avondje en de volgende middag namen we dan de trein naar Ann Arbor (waarbij we voorbij DE Kellogg‘s fabriek reden, aangezien die man dus van Michigan was!), tot dusver mijn lievelingsstad in Michigan… Studenten en straten waar je ook wel degelijk op kan wandelen… Het voelde echt zalig om zo nog eens rond te kunnen slenteren!! Dat is hier in Portage dus echt gewoon onmogelijk, tenzij je graag naast drukke 5 baans wegen stapt en omver gereden wordt… Er was daar ook een betoging tegen de oorlog en Bush bezig en daar hebben we dan maar een paar straten in meegewandeld.Op zich was de trein nemen ook wel eens interessant… Als ze je ticket komen checken, hangen ze boven je stoel een briefje waarop een nummer staat dat overeen 

komt met de halte waar je af moet stappen. Als je die halte dan nadert, komt er iemand van het personeel je vertellen dat je de volgende halte eraf moet, waar de kortsbijzijnde deur is en dat je zeker al je spulletjes moet meenemen. Ook moeten minderjarigen begeleid worden als ze alleen rijzen. Zie je ze dat op de NMBS al doen?

Maandag was het hier dus ook Saint-Patrick’s Day!! De dag waarop de Ieren Saint-Patrick vieren en door al die migratie zitten er hier wel een redelijk aantal. Heel het weekend lang liepen er mensen in Saint-Patrick’s day kleren rond in Ann Arbor en maandag kwamen ook veel mensen in het groen gekleed naar school. Verder wordt het niet echt gevierd… echte Ieren zullen zich ladderzat drinken op die dag en in Chicago kleuren ze hun grootste rivier groen voor een dagje… Maar daar blijft het dan ook bij.

Ook besefte ik pas toen Anna-Belle er was dat ik op zekere vlakken toch al echt wel veramerikaanst ben… Mijn accent is bijvoorbeeld al helemaal West-Michigan en er zijn heel veel Belgische dingen die ik me gewoon al niet meer herinner
. Ook ben ik veeeeel minder sarcastisch… Veel mensen snappen hier sarcasme niet zo goed en vinden het dus beledigend… Er zijn ook zoveel typisch Amerikaanse dingen die ik al zo gewoon ben geworden… bv dat er om de meter wel een Amerikaanse vlag hangt… op de meest onmogelijke plaatsen en in alle klaslokalen… patriotisme alom!! Ook van alle extra waarschuwingen op voorwerpen kijk ik al niet meer op… Zo moet er bijvoorbeeld op een airbag staan dat het dodelijk kan zijn voor kinderen, op koffie dat ie extreem heet is,… Maar als je dan hoort over alle belachelijke aanklachten er hier gemaakt worden… Een vrouw steekt haar kat in de micro golf oven, het beestje sterft en ze klaagt het micro golf oven merk aan omdat het niet in de handleiding stond dat ze er geen levende wezens in mocht steken… Een vrouw struikelt over haar eigen kind in een winkel en breekt haar been. Ze klaagt de winkel aan, want de rayons zijn zogezegd te smal… En het ergst van al is dat al die aanklachten ook nog eens gewonnen worden…

Maar goed, ik ga hier eens naar tennis practice vertrekken en dan zo stilaan eens mijn valiesje beginnen pakken. Zaterdag vertrek ik voor een weekje naar New York, Washington DC en Philadelphia met een bende uitwisselingsstudenten!! Hip hip hoezee!!

00:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

"...p die dag en in Chicago kleuren ze hun grootste rivier groen voor een dagje… Maar daar blijft het dan ook bij."

maar daar blijft het dan ook bij.. kvind da al redleijk sterk :D

Die aanklachten zijn wel grappig. mss waren de rayons in de winkel nie te smal, maar iemand te breed ;-). al mag ik me daar niet over uitspreken.

Lien meid... khoor het. we gaan je mogen omscholen als je terug in ons belgie land bent! (met een regering, toch voor even)

oja, we zijn ook op weg naar een witte kerst (tschijnt)

Gepost door: dEN | 20-03-08

De commentaren zijn gesloten.