23-02-08

nieuws uit het eeuwig witte Michigan

Hier ben ik weer met een nieuw bericht uit Winter Wonderland Michigan. Terwijl jullie het eerste terrasjesweer al weer achter de rug hebben, trotseer ik hier nog steeds sneeuwstorm na sneeuwstorm in temperaturen van -17 graden Celcius. Waar is de lente, waar is de zon??

Op school gaat alles zo zijn dolle gangetje… Ik heb m’n seminar ingeruild voor een uurtje IB French 5 per dag (de moeilijkste Franse klas). Het is wel een goede opfrissing en de leerkracht laat van tijd tot tijd wel eens een aantal hilarische steken vallen, wat het des te interessanter maakt. Mijn Comparative World Religions Class is anders ook weel een vak  apart… De leerkracht doet me sterk denken aan de leerkracht voor waarzeggerij in de Harry Potter boeken. Heel erg dromerige stem en haar gedachten dwalen constant op de meest onmogelijke zijsporen. Ze beschikt ook over de capaciteit een zin te beginnen, hem nergens heen te laten leiden en hem dan af te sluiten met het begin te herhalen. Ik vraag me echt af hoe ze het doet. Ook zal ze regelmatig gewoon op de grond gaan zitten en beginnen mediteren, maar het bizarste tot nu toe was toch nog wel onze “excursie”,… In het midden van de les (en van een van haar nergens heen leidende zinnen) zei ze plots:  “Laten we een excursie maken naar mijn deur!”, waarop ze de klas uithuppelde… We hebben daar dus 10 minuten op de gang naar haar klasdeur staan staren, waarop trouwens het Nederlandse woord “vrede” staat. Toegegeven, het was wel een mooie deur, maar toch ook veruit de meest bizarre excursie ooit. Mrs. Hazen leidt wel aan chronische migraine en heeft dus al hoofdpijn zolang ze zich kan herinneren. Iemand wist me dan ook te vertellen dat ze daarvoor op medisch voorschrift marihuana rookt, wat wel eens veel zou kunnen verklaren…

Maar mijn allerinteressantste klas blijft toch wel Family Sociology. We zijn nu met het hoofdstuk “parenting” bezig en moesten dus per twee een tocht door de gangen maken met een zwangere buik simulatie aan (voor diegenen die “10 Things I hate about you” gezien hebben: het had veel weg van de buik die de vader zijn jongste dochter aansnoert vooraleer ze uit mag gaan). Eroverheen moesten we dan een T-Shirt dragen met de mooie slogan: “SEX CAN WAIT” erop. Dat ding woog echt loodzwaar! De week erna moesten we dan een baby simulatie mee naar huis nemen en mama spelen. Die poppen beginnen dus om de zoveel tijd te wenen en het duurt echt 25 minuten eer ze weer rustig zijn. We moesten ze dan ook meenemen in het openbaar om de reactie van de mensen te zien en sommige mensen staren echt gemeen naar tienermoeders… Een aantal klasgenootjes van me werden gewoon rechtuit hoeren en sletten genoemd. :s De poppen lijken dan ook wel echt sprekend op echte baby’s. De mevrouw in het restaurant vroeg me zelfs of ik een hoge stoel wou voor m’n kindje. Al bij al was het nog wel leuk, tot dat ding me ‘s nachts im de zoveel tijd begon te wekken…

Daarnaast is toch ook Engels even het vermelden waard... We zijn voor Engels een boek aan het lezen over een bende jongens die op een onbewoond eiland stranden en nu zijn we dus al 3 dagen bezig met het lokaal om te toveren in een jungle. We maken maskers, hutjes, de oceaan, bergen,... Zie je ons dat in het zesde middelbaar al doen bij Nederlands?Ook kan ik trots vermelden dat ik nu drie keer per week het zesde uur achter het fornuis doorbreng en er nog steeds geen doden zijn gevallen! Verder heeft mijn koor ook meegedaan aan een koor festival en aangezien we de hoogste score gekregen hebben, moeten we nu ook naar State (het festival/wedstrijd van de beste koren in de staat Michigan). Line heeft me ook een keertje meegenomen naar Lacrosse conditioning, maar het leek me toch niet meteen mijn sport… Het zal dus tussen track en tennis gaan en dan zal ik wel voor Line gaan supporteren als ze een match spelen.

En jawel, ook hier in Michigan is Hallmark Day (oftewel Valentijn) gepasseerd en het ging er toch wel een beetje uitgebreider aan toe dan in ons Belgenlandje… Mensen kwamen naar school in het rood gekleed of met hartjes op hun kleren en in de gangen werden er volop balonnen, beertjes, snoep, chocolade en nog zoveel meer met zich mee gesleurd. Maar geen nood, in vergelijking met Kerst hielden ze zich koest.

Verder heb ik hier als goede sterrekundige natuurlijk ook naar de maansverduistering zitten staren. Na 20 minuten met m’n knieeen in de sneeuw gezeten te hebben in vriestemperaturen van zo’n  -21, heb ik het dan toch op foto vastgekregen…  Geen perfecte foto helaas, maar gezien het gebrek aan statief toch nog vrij geslaagd vind ik persoonlijk.

Gisterenavond ben ik dan met Line, Lauren en Guli naar een optreden geweest van een kinderkoor, bestaande uit Ugandese weeskinderen. Ze zijn momenteel de VS aan het rondtoeren om zo donnaties te ontvangen om terug naar hun dorp in Uganda te sturen. Hun toer hier is helemaal gesponsord vanuit de VS en ze verblijven telkens in gastgezinnen. Het was echt heel ontroerend. Ze zongen en dansten enorm opgewekt en zagen er ook allemaal enorm vrolijk uit, zelfs terwijl ze tussen de liedjs in, in grote lijnen hun levensverhaal vertelden. Absoluut geen rozengeur en maneschijn, maar toch hielden ze er de moed en het enthousiasme in.

Maar goed, ik ga m’n weekend hier eens beginnen! Veel plezier daar nog in ons Belgenlandje en attakeer 8 juli al maar volop met fluostift op de kalender, want jawel, op die dag zal deze Vlaamse Amerikaan weer voet zetten in Zaventem!

19:04 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Fijn om via je blog te weten te komen dat wij grootouders geworden zijn.Je blijft ons verbazen.

Gepost door: lut | 24-02-08

Man man man... ik zeg het, velen met mij zeggen het en ik zal het nog es zeggen. Echt typsiche Amerika eh!:-)

Keep up the good work!(y)

ps al een peter of meter voor de kleine ?! :p

Gepost door: dEN Thomas | 26-02-08

Iets heel anders Hey Lien,
Waarschijnlijk heb je dit al gezien, maar veel groeten uit België: http://www.youtube.com/user/a1730

Gepost door: Wientje | 27-02-08

Iets 'eel anders ....maar ik kende het wel nog niet. Zalig!

gibs es schon am 8 juli eine party, oder? ich binn auf 'kampf' bis 13 juli. hofenlich bis dann eh

(ay meine deutsch ist nicht (mehr) so gut :))

Gepost door: dEN Thomas | 28-02-08

Gezien dat filmpje speciaal voor ons Lien is gemaakt, is de kans groot dat zij de eerste was de het heeft gezien :-)

Den 8. Juli ist es schon der Lien-back-party, jawohl! Aber es ist güt möglich (oder so etwas) das es am ein andern Tag dür geht

Gepost door: wouter | 04-03-08

De commentaren zijn gesloten.