04-02-08

Amerikaanse schoolveiligheid... even een tussendoortje...

Amerikanen draaien wel helemaal door als je ze vertelt dat je een Identiteitskaart heb, maar het feit dat ze overal camera’s in hun school hebben en er politie en drugshonden door de gang lopen, vinden ze dan wel heel normaal. Mijn school is dan nog een van de minst beveiligden van de buurt… Downtown Kalamazoo hebben ze overal metaaldetectoren om de gangs en shootings tegen te gaan, want dat probleem bestaat daar dus wel degelijk… Ook wordt er immens veel gestolen. Stagairs, leveranciers,… kortom alle niet-personeel en niet-leerlingen die in de school moeten zijn voor het een of ander, moeten zich aan de balie aanmelden en moeten hun vingerafdruk neerplanten… Daarmee kunnen ze dan zien of je een crimineel dossier hebt en vooral of je een pedofiel bent… Als je dat niet bent en een geldige reden hebt om in school te zijn, wordt je foto getrokken en krijg je een bezoekerspas die je op duidelijk zichtbare plaats moet dragen. De pas is enkel geldig voor bepaalde duur en als je langer in het gebouw blijft dan je had gezegd bij het aanmelden, verschijnen er fluo strepen op de pas, zodat iedereen weet dat je niet in het gebouw hoort te zijn.  Verder gaan ze ook, eens het nieuwe schoolgebouw er staat, studentenkaarten maken met microchips erin, waarmee de leerlingen zich dan overal aan de deuren moeten scannen, zodat ze precies weten waar jij bent, 8 uur per dag en precies kunnen opsporen waar je elk moment van de dag geweest bent.  Vergeet je dit kaartje thuis, heb je meteen detention… En wie zei er hier iets over het feit dat identiteitskaarten een schending van de privacy zijn??

23:54 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Persoonlijk vind ik dat allemaal een beetje onzin maar ik zal de wereld mijn preken besparen. Wel een klein (open) vraagje: hoeveel school shootings zijn er in Michigan geweest dat afgelopen 15 jaar?

Gepost door: Wientje | 06-02-08

Veiligheid of Privacy Ik denk dat men daar veelal die dingen in een veiligheidscontext plaatst, als je die rede daar niet aan geeft is het hem pas een privacy probleem, niet?
Het aanmelden etc. geeft toch ook een hele rondslomp, als ze nu eenmaal allemaal een elektronische identiteitskaart hebben zoals dat hier bijna overal is, dan moet je die toch alleen maar scannen.

Gepost door: Jeroen | 06-02-08

De commentaren zijn gesloten.