03-02-08

Winter homecoming

Oef, de examens zijn hier achter de rug! Wat een opluchting, het was toch weer zo’n stress… of dat is toch wat de Amerikanen er hier van zeiden… voor mij was het zowat de meest ontspannende examenperiode sinds kleuterklas (ok, dat is misschien lichtelijk overdreven, maar toch). Ik kreeg hier wel vaak de reactie dat het voor mij ook veel makkelijker is omdat ik hier alleen maar gemakkelijke klassen volg, maar als ik dan zie hoe Thomas ervanaf komt met amper 2 dagen examens, Alex gaat bowlen en feestjes heeft met zn vrienden tijdens de examens, Amira een dagje spijbelt om te gaan snowboarden en er sleepovers worden gehouden het weekend voor de examens, vind ik dat toch zeer moeilijk te geloven… Hoe dan ook mijn resultaten mochten er best wezen, na al dat zware ontspannen… Spaans: 96,6%, psychologie: 96,4%, Engels: 89% (wat toch nog best een prestatie gezien het feit dat ik amper 2 blz notities had voor dat vak…), Creative writing: 99,2%, Asian Studies 100% en koor 100%… dan is er natuurlijk ook nog mijn gym class.. 67,5% *blozende wangetjes* Ik zat wel nog ferm boven het klasgemiddelde, geloof het of niet… Amerikanen en sport… het is een zotte combinatie…

Met het begin van het tweede semester is dan ook mn lessenrooster veranderd… Nu volg ik seminar (een uur studie per dag dus), comparative world religions (niet dat we iets doen daar, maar de leerkracht is best een interessant geval), family sociology, Engels, Spaans, Nutrition en Foods (jawel, ik zal dus elke dag een uurtje koken, wat haast niet anders dan vreselijk fout kan lopen…) en Women’s Ensemble (koor). Het is eigenlijk echt een saai lessenrooster, dus ik ben nog aan het proberen het wat te veranderen… Ik zou graag mn seminar laten vallen aangezien ik toch al nooit huiswerk heb een elke dag een uur voor je uit zitten staren bijzonder saai kan zijn en IB French 5 (de moeilijkste Franse klas hier) in de plaats nemen bij wijze van herhaling. Verder leer ik absoluut niks in Spaans aangezien mn klas bestaat uit heel irritante en niet al te snuggere freshmen en Family sociology is al helemaal een geval apart… Het is zogezegd een klas waarin je over het dagelijkse leven leert en hoe je leven beter te organizeren.. We hebben het dus al een hele week over wat mannen waarderen aan vrouwen en vrouwen aan mannen… Zij die ooit het boek “Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen” hebben gelezen… dat boek is dus ons lesboek in die klas en wordt onderwezen als wetenschappelijk bewezen en correct… Lang leve het in de wereld sturen van stereotypes!! Ik mis mn oude lessenrooster…

De week na de examens was het dan weer homecoming. Mijn trouwe blogvolgelingen zullen zich homecoming nog wel herinneren, maar voor al de rest… Homecoming vieren ze dus in de herfst en aan het begin van het tweede semester om te vieren dat ze weer thuis kunnen komen op school. Het is eigenlijk een grote competitie tussen freshmen, sophomores, juniors en seniors. Elke dag van de week is een andere dressup day, zo hadden we dit keer Nerd day, Cops en robbers day, Yourself 10 years ago day, Eighties workout day en spirit day. Er wordt dan telkens geteld hoeveel mensen van je grade zich verkleed hebben. Na school zijn er ook kleine competities, zoals een kookcompetitie, quiz,… waarin de 4 grades het tegen elkaar opnemen. Vrijdag is dan homecoming day en kleed iedereen zich in de schoolkleuren (blauw en geel!!) en hebben we een pep assembly het laatste lesuur. Heel de school komt dan samen in de gym en iedereen staat per grade. Tijdens de assembly zijn er nog meer competities tussen de verschillende grades, wordt er heel veel gecheerd en slogans geroepen, de cheerleaders dansen, de band speelt, en het basketbal team zit allemaal in uniform samen, want de pep assembly is eigenlijk helemaal voor hen. Het is bedoeld om hen op te peppen voor de homecoming basketball game die ze die avond moeten spelen tegen een andere school. Tijdens half time wandelt dan het homecoming court (3 jongens en 3 meisjes per grade die de week ervoor verkozen zijn, helemaal opgemaakt en in chice kleren) over het veld en worden homecoming king en queen bekend gemaakt.

Het weer strooide ditmaal wel wat roet in het eten, want we hadden twee snow days tijdens homecoming week. Als de wegen dus te slecht zijn, worden de scholen afgelast… We hadden dus geen yourself 10 years ago day en homecoming day zelf werd verplaatst naar volgende week vrijdag… Snowdays op zich zijn anders ook wel een ervaring… Bij gebrek aan school vrijdag en uit verveling hebben we met een hele hoop mensen een fort uit lakens gemaakt en heel de dag films gekeken in ons fort.

Verder hadden we gisteren een girls night met alle Europese uitwisselingsstudentes… Naar de film (27 dresses) en dan een sleepover bij Maiken (Noorwegen). Echt fijn en sinds lange tijd nog eens echte Europese pannekoeken gegeten.

Vanavond is het dan de Superbowl (oftwel DE football wedstrijd van het jaar, het einde van het seizoen) op tv. Er zijn dus overal superbowl parties en mensen komen overal samen met heel veel eten om de Superbowl te kijken en te stemmen voor welk reclamespotje ze het beste vinden (dat is dus een echte competitie hier, jawel). Ik ga vanavond dus met een hele bende de Superbowl kijken bij Thomas thuis en tegelijkertijd zijn verjaardag vieren. ‘k Heb hem een hele cd met Belgische muziek gebrand… ben eens benieuwd wat Amerikanen daarvan gaan vinden…

Verder zit ik hier met een immense dilemma rond welke sport ik wil spelen in de lente… Track (atletiek, dus sprinten in mijn geval), tennis en lacrosse zijn alle 3 tegelijkertijd… Track is gewoon een heel fijn team, Tennis is vrij relaxed (ze zijn alle drie elke dag 2,5 uur training, maar tennis is het minst fysiek) en Lacrosse is iets dat wij in Belgie niet hebben, dus specialer… Hmmm… Geef me allemaal maar goede raad, ik reken op jullie!!

Goed, ik ga hier nog eens een poging wagen tot het bakken van koekjes voor de Superbowl… Geniet van jullie lesvrije week studentjes!!!

Lien

19:39 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Piep! Man man, ik heb véél te lang gewacht om hier voor het eerst een reactie te plaatsen. Moest ik in jouw plaats zijn ging ik voor Lacrosse, zoals je zegt heb je dit niet in België en daarom moet je toch deze ervaring meemaken! Het lijkt mij ook de fijnste sport van de drie waar je de meeste teamspirit zal hebben, niet? Veel succes daar nog, ik denk aan je! Oh ja, ik heb mn hoofd weer laten gek maken om volgend jaar ook weer eens een Erasmus te doen :-) Blijf genieten daar meid!

Gepost door: Eve | 03-02-08

De commentaren zijn gesloten.