30-12-07

Kerstwaanzin en Chicago

Und jawohl, hier ben ik weder! Aan allen die niet graag lange verslagen lezen: sla dit verslagje dan best maar over, want het belooft er eentje van zekere lengte te worden…

Jawel, Kerst is hier dus eindelijk (na zo’n maandje of twee ernaar opgebouwd te hebben) voorbij (nu zijn de after Christmas sales volop bezig) en ik heb mijn eerste Amerikaanse Kerst overleefd… De laatste dag voor Winter Break, was heel de school al in Kerststemming. Heel veel leerlingen kwamen verkleed als Santa of zijn elfjes of gekleed in Kersttruien en broeken naar school. Er werden kerstkaarten, mini stockings, candy canes en nog veel meer uitgedeeld. Wie gedacht had die dag nog wat nuttige kennis op te steken, had het dan ook mis… Ik beschrijf even mijn dagje…

·         Spaans: Kerstliedjes zingen, kerstkaarten knutselen en veeeeel eten

·          Individual Sports: vrij lesuur

·         Psychologie: Transformers kijken en wederom veeeeeel eten

·          Engels: gezelschapsspelletjes en nog meer eten

·         Creative Writing: circle time (banken in een cirkeltje zetten en wat praten)

·         Asian Studies: immens veel take out Chinese!!

·         Women’s Ensemble: met bellen en kerstmutsen in de klassen rondgaan en kerstliedjes zingen

Lang leve de productiviteit!! :)

24 December begon het dan echt… In de namiddag hadden we een Open House hier thuis, wat dus betekent dat Dawnanne zowat iedereen die ze kent had uitgenodigd voor een soort van receptie. Later die avond gingen we dan met heel de familie naar de kerk voor de Kerst mis. Ik vond het eigenlijk echt wel fijn! Een mis hier is helemaal niet zoals onze katholieke missen in Belgie… Er is geen priester, geen altaar, geen communie, er wordt niet voorgelezen uit de bijbel,… maar er wordt gezongen, gedanst, toneel gespeeld, er is een live band op de achtergrond en een aantal mensen komen over bezinning praten en er wordt ook wel wat gebeden. Op het einde werden alle lichten gedoofd en kreeg iedereen een klein kaarsje. Daar zaten we dan in stilte in een immense kerk, geheel verlicht door al onze kleine kaarsjes. Terug thuis mocht iedereen naar oude traditie al 1 cadeautje openmaken en werd het bord met koekjes en wortelen voor Santa klaargezet bij de stockings die reeds aan de schouw hingen.

De volgende ochtend openden we dan pakjes met ons gevijven, gevold door een groot kerstontbijt samen met grandpa en grandma. Vervolgens gingen Alex, Katie, Nick en ik naar hun vaders huis om met hem nog meer cadeautjes te openen. Daarna gingen we dan rechtstreeks naar het huis van grandpa en grandma om, jawel, nog meer cadeautjes te openen van alle tantes en nonkels en een groot Kerst dinner te hebben. Ze gaan er hier echt wel over met hun Kerst, ik vond het eigenlijk haast schandalig. Het was wel heel gezellig en ze bedoelen het echt goed, het zijn super lieve mensen, maar zo’n overdaad!! Ik denk dat Katie, Nick en Alex elk zeker voor zo’n 2500 dollar cadeautjes gekregen hebben. Zo kregen ze allemaal hopen kleinere dingen zoals cd’s, DVD’s, kleren,… en daarboven kreeg Alex nog eens een suuuuuperduur snowboard, Katie een chice nieuwe laptop en Nick een Ipod, boxen en twee basketbalpalen (eentje voor binnen en eentje voor buiten)… Hoe tof en vriendelijk ze ook mogen zijn, ze zijn toch ook wel een beetje verwend hoor… In vergelijking met hen kreeg ik niet eens zo immens veel, maar wat ik kreeg was al een waslijst… heel veel zeep, giftcards ter waarde van 40 dollar, kleurboeken (ja ze hebben mijn liefde voor kleuren al gespot hier :p), wasco’s en potloden, musical tickets (de musical Mamma Mia!!), een badmintonset, handschoenen, een sjaal, een muts, bureau onderlegger, veeeeeel sokken, 4 pyamas,  een kaars, lippenbalsem, slippers, een kamerjas, een wegwerpcamera, nog meer sokken, een bon voor de filmzaal hier ter waarde van 42 dollar, 2 t-shirts, een fake-kaars met batterij, een chocolade kalender, een prikbord,…

Verder zijn we ook een dagje naar Grand Rapids geweest. Op Detroit na de grootste stad in Michigan. Vond het wel eens chic om zien. Ze hadden daar ook een Drive Through park, helemaal gedecoreerd met bewegende kerstlichtjes en figuurtjes. Echt waanzin! Ik heb ook twee filmpjes op Youtube gepost: http://youtube.com/watch?v=3il28QJ-gwU en http://youtube.com/watch?v=AJ_GvmhHwL8 Maar dan… Donderdag sprongen we de auto in en reden door het topje van Indiana, naar Chicago, Illinois!! 2 daagjes in de grote stad!! Eerst en vooral bezochten we Navy Pier, vervolgens wandelden we wat rond en beklommen we The Hancock Building (welja met de lift… de allersnelste lift in Noord-Amerika!). The Hancock Building is een van de hoogste gebouwen in Chicago en je hebt echt een machtig zicht over heel Chicago van bovenaf!! ‘s Avonds sprongen we dan in een Yellow Cab (wat overigens vrij gevaarlijk is eigenlijk… 4 keer net niet gebotst, taxi chauffeurs zijn zotte wezens) om naar The Blue Man Group te gaan kijken. How do I even begin to describe it? 3 mannen met blauwe gezichten, puur entertainment. Er wordt niet gesproken, maar het zijn allemaal kleine, zeer originele, sketches. Het is ook niet echt toneel, veel muziek en truckjes,… Een beetje stand up comedian achtig, maar dan zonder tekst. Het is echt onmogelijk om te beschrijven… Maar echt zalig hilarisch!! Zo hadden ze bv. vanachter in de zaal heel veel rollen WC papier opgehangen en op een gegeven moment gaven The Blue Men de uiteindes daarvan aan de mensen op de laatste rij en gebaarden dat ze het moeten doorgeven aan de rij voor hen. Wij hebben daar zeker 10 minuten hopen papier zitten doorgeven naar voren, terwijl er luide muziek speelde en black lights aan waren. Iedereen was bedolven onder de witte massa. Je moet echt maar eens een paar filmpjes gaan bekijken op Youtube, het is echt de moeite waard!! De volgende dag begon het ‘s ochtends al flink te sneeuwen, dus reden we gewoon wat door de stad en bezochten we het Shedd Aquarium. Aangezien we middenin een sneeuwstorm zaten, besloten we wat vroeger terug te vertrekken, want de wegen werden echt gevaarlijk. Ik was er niet bepaald gerust in, aangezien we eerder over de autostrade gleden dan reden. Maar we zijn toch veilig weer thuis geraakt.Het is hier ondertussen al bijna middag, dus misschien zo stilaan eens tijd dat ik met mn dag ga beginnen. Veel success met de examens daar!! Lien

p.s.: nogmaals een weetje... Portage is de term die vroeger gebruikt werd voor het verslepen van je kano over land tussen twee meren in. Aangezien dat hier met al die kleine meertjes zo vaak moest gebeuren, kreeg deze stad dus de naam Portage.

p.p.s.: Wist je dat het in Michigan bij wet verboden is alcohol te kopen of verkopen op zondagvoormiddag aangezien dat de tijd is waarop je in de kerk hoort te zitten?

05:25 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

kerstcadeau's Ja Lien, 't zal weer wennen worden aan onze sobere kerstcadeau's. Toon en Kim hebben elk een tas voor warme chocomelk en een CD-cadeaubon gekregen. Wat voor kerstcadeau's heb jij voor de mensen daar gekocht? Kopen de kinderen daar ook voor de volwassenen? Hun budget kan toch niet zo groot zijn.

Gepost door: lut | 30-12-07

De kinderen kopen alleen voor elkaar en voor de ouders... Voor Katie heb ik heel leuke kaarsjes gekocht, voor Nick een basketbal, voor Alex een das met een golfende Santa op en een Waar is Wally boek (nogal een insider) en voor Dawnanne ga ik proberen uw stoofschotel te maken (ai ai... ik weet niet of ze daar wel zo gerust in is, want toen ik hier koekjes probeerde te bakken heb ik 1. de knop van de oven afgetrokken en 2. ze hopeloos laten verbranden)

Gepost door: Lien | 30-12-07

koken Dag Lien, ik zou zeggen oefen je kookkunst nog maar goed in de USA. Dan kom je als volleerde keukenprinses terug. Wie weet kunnen wij dan onze knietjes eens onder het tafel schuiven en genieten van jouw culinaire gaven.

Gepost door: Lut | 31-12-07

De commentaren zijn gesloten.