14-12-07

Een paar weekjes verder...

Hou u vast aan uw bretellen, want ik heb weer het een en ander te vertellen! (oh ik hou van rijmpjes)

Anyways… Er ligt hier al een weekje of twee sneeuw nu! Het begint stilaan weer wat te smelten, maar al bij al ziet het er nog vrij goed uit. Soms, als het geregend heeft en dan erna weer vriest, lijkt het alsof iemand duizenden kristalletjes in de sneeuw is komen strooien. Echt super mooi!

Aangezien de weken hier vrij tot zeer routineus beginnen te worden, zal ik maar weer bij vorig weekend beginnen.. Vrijdagavond vierden we nogmaals Katie’s verjaardag. Ditmaal gingen we met haar vriendinnen downtown Kalamazoo arthoppen (je chic kleden en dan van kunstgallerij naar kunstgallerij hoppen) gevolgd door dinner in een chic restaurant. Het was best wel gezellig en zeker toen het live entertainment arriveerde: Zanger, gitaar en podium! Zoe en Alyssa waren die man stiekem gaan vragen een verjaardagsliedje voor Katie te zingen en toen de man achteraf vroeg of er iemand uit het publiek een liedje met hem wou zingen, sprong Liz zowaar het podium op. Nuja… moest ik haar stem hebben, zou ik het ook gedaan hebben…

Zaterdagnamiddag ben ik met Line en Lauren gaan Christmasshoppen en die avond nam Alex me mee naar mn allereerste Hockey game: Western Michigan University vs. Wayne State University!! Echt wel een fine sport om naar te kijken eigenlijk en best wild! Er hangt enorm veel studentensfeer op zo’n sportevenementen, maar het gaat er ook best ruig aan toe… Hockey spelers vliegen letterlijk alle kanten uit en er wordt af en toe gevochten. Na zo’n gevecht worden er spelers naar de penalty box (soort van strafbank) gestuurd en roepen de studenten echt groffe dingen naar de speler van de tegenpartij. Ze wijzen allemaal tesamen naar hem en schreeuwen herhaaldelijk dingen in koor, zoals: “It’s all your fault”, “You suck, you suck”, “See you bitch!” (terwijl ze hem vaarwel wuiven) Het gaat er echt gemeen aan toe…

Vorige week is ook de aan u allen bekende goedheilig man uit Spanje gepasseerd hier in Portage. Ik heb in school een aflevering van Dag Sinterklaasje laten zien en hier thuis hebben ze allemaal hun schoen moeten zetten, want de Sint had me toch wel geen postpakketje met snoep gestuurd zeker? Over het algemeen waren de Amerikaantjes hier wel enthousiast over de Sint, ze vonden het best wel cool!

Voor wat er nu gaat komen zet u zich best even schrap, want wat ik op het punt sta te vertellen, zou menigeen onder jullie wel eens zwaar kunnen verbazen… Ik, jullie allerongedoopste Lien, heb helemaal vrijwillig besloten vanaf nu elke week 1 of 2 keer naar de youth group van de kerk te gaan. Thomas, een vriend van me, had me uitgenodigd om eens een keertje mee te komen en ik vond het best leuk! Er komen telkens zo’n 70-tal jongeren op af en het is niet echt een misviering ofzo… Het begint allemaal met de jeugdband van de kerk die een aantal liedjes speelt, gevolgd door een soort van voordracht over iets bezinningsachtig. Daarna ga je met je vaste groepje van een 10-tal man naar een apart lokaal samen met een soort van leider om gewoon wat te praten en het nog wat over de bezinning te hebben. Het is echt heel relaxed en het merendeel van de tijd wordt er gewoon over koetjes en kalfjes gepraat. Op het einde wordt dan de kring rondgegaan en mag iedereen iets opbrengen waarvoor hij of zij die week wilt bidden en dan wordt er een klein gebedje gezegd voor die dingen. Daarna komt weer heel de grote groep samen en is er eten en wordt er gewoon nog wat rondgehangen, pingpong gespeeld, tafelvoetbal gespeeld,… Echt wel gezellig! Deze zondag gaan we Christmas caroling en daarna is er een soort van kerstfeestje!!

Deze week was een beetje een ramp… echt letterlijk ALLES ging mis, maar daar zal ik maar niet verder op inwijden…

Dinsdag moesten we met koor optreden voor de hele school, was ik even blij wanneer dat gedaan was en ik uit mn kooruniform kon kruipen! Maar al bij al is het wel goed gegaan. Woensdagavond hadden we nog een concert en dat verliep ook wel vlotjes…

Donderdag was het dan Challenge Day… Het was een soort van bezinningsdag tegen pesten en het blindelings oordelen van mensen, maar het was echt heeeeel intens! De voormiddag begon losjes met wat spelletjes maar de namiddag was een ander paar mouwen… De hele bedoeling van de dag was dat iedereen serieus zou kunnen praten over de problemen waarmee ze te kampen hebben in hun leven en het masker waarachter ze zich proberen te verbergen te laten vallen. Zo werden we dus in kleine “familie groepjes” verdeeld en moesten we echt oprecht over problemen spreken en als je hoort wat mensen allemaal meemaken… wauw. Daarna moesten we in stilte achter een lijn gaan staan en riepen ze categorien af zoals: “Heeft er iemand in jouw familie een alcohol probleem?, Was er in jouw familie ooit geweld of een wapenprobleem?, Ben je ooit geslagen geweest door iemand die zei dat hij van je hield?, … “ Enzovoorts en zoverder… Allemaal vrij tot zeer diepe vragen… Als je jezelf erin herkende, moest je dan naar de andere lijn lopen. Het was echt eng om te zien hoe absurd veel mensen voor al die categorieen de lijn overstaken… Op het einde was echt zo goed als iedereen, inclusief mezelve, aan het wenen en werd er heel wat afgeknuffeld… Het was echt heel emotioneel en oprecht allemaal… Ik denk dat heel veel mensen daar tot inzicht zijn gekomen.

Ben echt wel blij dat het weer weekend is… Zometeen eens gaan horen wat de plannen zijn voor vanavond. Morgen is er een kerstfeestje bij de Corbits en ‘s avonds is er een verjaardagsfeestje voor een vriendin van me.

Tot de volgende!! x Lien

P.S.: Nog een klein weetje… De voetpaden downtown worden hier dus verhit, zodat de sneeuw niet blijft liggen… Van energieverspilling bespoken…

23:19 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

sneeeeeeuw!!!!! Lien, stuur ons wat sneeuw. Daar ligt toch genoeg en wij willen ook een witte Kerst. Je kent de oppervlakte van onze tuin dus het hoeft niet eens zoveel te zijn.

Groetjes
Lut

Gepost door: lut | 16-12-07

Challenge Day Waaw, dit maakt echt een zware indruk op me. Dat zouden ze hier ook moeten doen.

Groetjes

Gepost door: Jeroen Op `t Eynde | 16-12-07

Hej Lien Zalig kerstfeest daar in de VS met een al even grote kerstgekte als hier :).
Net zoals jij ga ik me ook weer eens activeren in het nieuwe semester met zwemmen (om de aangevreten kilo's eraf te werken nl.), maar ik kan me echt wel voorstellen dat die christelijke beweging leuk is. Ik zou het ook doen moest ik het vinden :) maar hier is dat allemaal vrij extreem direct, dus maar niet..
Veel groeten vanuit Zweden en al een gelukkig nieuwjaar!

Gepost door: Annechien | 25-12-07

De commentaren zijn gesloten.