23-11-07

Sleepover, Breadlift, Festival of Trees and Thanksgiving

Gegroet mijn waarde Belgjes!

2 weken verder en weer het een en ander te vertellen... Laat ik maar beginnen bij vorig weekend…

Vrijdag had ik een sleepover met een aantal uitwisselingsstudenten bij Line (onze Deense) thuis… welja aanvankelijk was het plan niet te blijven slapen, maar de zetel bleek daarvoor toch net iets te comfortabel te zijn… Hoe dan ook, het was best wel gezellig. Een Deense, twee Duitsen, een Belgische en Lauren als enige Amerikaanse serieus in de minderheid tussen al die Europeanen. We bakten koekjes, pizza, keken The Devil Wears Prada en deelden alledaagse zorgen waar elkeen uitwisselingsstudent wel eens mee kampt.

De volgende ochtend brak ik mn recordtijd in het mezelf klaarmaken om te vertrekken. Lauren wekte me immers de volle 20 minuten voordat we op school moesten zijn voor Breadlift en jawel, in maar liefst 4 minuten was ik vertrekkensklaar! Breadlift is de jaarlijkse vrijwilligersactie die de school organiseert voor premature baby’s (The March of Dimes). We trotseerden dus, dapper als we zijn, koud, wind en regen en gingen van deur tot deur om brood te verkopen om kinderleventjes te redden. In total hebben we zo’n 7200 dollar verdiend! Niet mis dus! De eerste wijk waar we heen werden gestuurd was wel niet al te vrolijk… Het was een vrij verkommerde wijk met petieterige, aftakelende huisjes en veel mensen zeiden letterlijk dat ze zich dat brood niet konden veroorloven of kwamen niet eens de deur opendoen, maar bleven naar ons staren vanuit hun raam… Portage is dus niet alleen villawijken…

Zondag had ik dan mn eerste optreden met het Women’s Ensemble, aka mijn koor. We traden op at the Festival of Trees, waar er serieus gedecoreerde kerstbomen verkocht worden voor het goede doel. Gewapend met een kerstmuts en bel en gekleed in de afgrijselijke Portage Central Choir Uniforms wishten we dus iedereen een merry Christmas en a Happy New Year. (hoewel mijn favoriet toch Santa Baby blijft)

Deze week was het dan Thanksgiving en dat is hier toch ook wel een heel gebeuren! Dinsdag en Woensdag hadden we maar een halve dag school omdat het Donderdag Thanksgiving was. Zoals de naam al weggeeft is het dus de dag waarop families van heinde en verre tesamen komen om dankbaar te zijn voor alles dat ze hebben. Oorspronkelijk was het het feest dat de Pilgrims (de Europeanen die naar hier immigreerden) samen vierden met de Native Americans als dank voor het feit dat de Natives hen leerden hoe de velden te bewerken. Op Thanksgiving kwamen ze dan allemaal samen om hun vriendschap en de oogst te vieren.

Zelf had ik nog iets extra te vieren op Thanksgiving, namelijk mijn honderdste dag USA!!

Het is een familietraditie bij de Dahlingers (familie langs Dawnanne’s kant) dat de dag voor Thanksgiving de kleindochters de oma gaan helpen bij de voorbereidingen, dus moest ik dit jaar ook mee. Zij die mijn passie voor koken kennen, weten dat ik niet al te rouwig was wanneer dat klusje geklaard was. Maar al bij al vond ik het wel jammer dat we de dag erna voor Thanksgiving naar de Corbits moesten in plaats van naar de Dahlingers… De Dahlingers zijn heel traditioneel en formeel wat feestdagen betreft. Iedereen kleed zich mooi en er wordt uren aan een tafel gezeten, gepraat en gegeten. Er wordt gebeden en er wordt gezegd waarvoor de familie allemaal dankbaar is. Bij de Corbits gaat het er helemaal anders aan toe… daar werd er gewoon een beetje gekookt en at iedereen zijn bord in stilte voor tv… Thanksgiving was dus wel een kleine ontgoocheling… Er werd niet gebeden of dank geuit… het was eigenlijk gewoon in stilte eten en tv kijken… Vond het wel jammer…

Vandaag is het de vrijdag na Thanksgiving en die staat gekend als Black Friday. Het is de kickoff voor het Christmas season en iedereen begint dus zijn kerstinkopen vandaag. Alle winkels hebben enorme solden op welja ALLES en openen om 4 uur ‘S OCHTENDS!! Om 5 uur werd ik dus gewekt door Dawnanne en toen we rond zessen bij de Mall arriveerden was het daar al stampesvol… echt waanzin!! Overal rijen en shoppende mensen! Toen we uiteindelijk de Mall verlieten, begon de zon net op te komen. Amerikanen en Kerstmis… ik hou mijn hart al vast.

Verder belooft het een vrij rustig weekend te worden… straks ga ik met Alex golfen (als dat maar goed afloopt…), morgen gaan we naar een college football game (wat hier immens is) en zondag is het Katie’s verjaardagsfeestje en familiefoto (alle kleindochters in jeans en rode trui, alle kleinzoons in jeans en blauwe trui :p) en dan Maandag back to normal…

Nog een Happy Thanksgiving aan iedereen daar en tot binnenkort!

Lien

P.S.: Nog een leuk weetje: Heb ontdekt dat Kalamazoo (de stad waarvan Portage een beetje afhankelijk is en waar ik theoretisch gezien woon) een Native American naam is en zoveel als Grote Rivier betekent.

15:50 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-11-07

Verjaardag

En jawel, ik heb er mijn eerste Amerikaanse verjaardag opzitten!! Eindelijk volwassen :) Eerst vond ik het wel een beetje jammer dat ik mn 18de verjaardag niet in Leuven kon vieren, maar achteraf gezien was het best een geweldige dag!

Vrij veel mensen hadden er nog aan gedacht en om de 10 stappen riep er wel iemand ‘Happy Birthday!’ in de hallway, voelde me ineens populair ;) Vlak voor school kreeg ik al een barbieballon en een knuffelbeertje in mn handen gestopt door Marine en even later een hele doos chocolaatjes door Luiggi. Na school kreeg ik dan nog een fotoalbum met al wat fotootjes in van Jordan en een Cd van Alex.

Die avond gingen we dan nog naar oma en opa Corbit om mn verjaardag met heel de familie te vieren. Oma Corbit had een trui voor me klaarliggen en van de nonkel en tante kreeg ik een hele doos zeepjes. Verder kreeg ik ook nog een fotokader die je aan je pc kan koppelen, zodat de foto’s veranderen, van mn gezinnetje hier.

Vrijdag na school was het dan onze grote Video-gama-a-pa-looza met Montage. Als fundraiser (ben even het Nederlandse woord hiervoor vergeten) hadden we een hele videospelletjes competitie opgezet, waaraan de leerlingen voor 5 dollar konden deelnemen. Het was best wel gezellig om zo met iedereen op school te blijven hangen en het heeft ons toch zo’n 120 dollar opgeleverd. Nu hebben we bijna onze printer!

Gisterenavond was het dan mijn verjaardagsfeestje voor mn vrienden hier, maar het was niet al te spectaculair. We hingen gewoon wat rond in de kelder en maakten uiteindelijk een vuur in de tuin om marshmellows te roosteren. Ookal konden heel veel mensen niet komen, was het best nog wel gezellig.

Dat was zo’n beetje de korte update over mn verjaardag.

Bedankt Jan, Robin, Ingeborg, Martine, Melina, Emma, Zoe, Sofie, Laura, An-Sofie, Katrijn, Ellen, Kaat,Geertrui, Toine, Steven, Ini, Iwein, Pieter-Jan, Wouter, Evert, Thomas, Mara, Tex, Hilde, Hanne, Boudewijn, Ingrid, Geert, Laurens, Katrien, Jelena, Pieter-Jan, Marian, Kim, de mannen van de Paus, Els, Mathy, Joris, Thijs, Marian, Stefanie, Maarten, Vic, Hilde, Eef, Brecht, Mimi, Greet, Miet, Herman, Moeke, Vake, An, Jan, Marieke, Jasper, Peter, Liesbeth, Jan, Nele, Bruno, Piet, Hans, Astrid, Rina, Karel, Tom, Stijn, Krisje, Johan, Rita, Melina, Suzanne, Evelien, Lisa en Anneleen voor de brieven en kaartjes!!! Het was echt fijn nog eens van jullie allemaal te horen!

Liesbet, Jeroen, Evelien, Zoe en Luc: bedankt voor de mailtjes! Ik beloof ze te beantwoorden zodra ik tijd vind!!

Melina, heeeeeeeeeel erg hard bedankt voor de transatlantische Frisbee :D Wij hebben zowaar een nieuw record gevestigd… een Frisbee over de Atlantische Oceaan gooien is niet niks! Proficiat!!

En last but not least: Lut, Rik, Toon en Jeroen: enorm hard bedankt voor alle cadeautjes!!

Goed, ik zal jullie maar weer eens laten, want er worden hier bananapancakes met siroop geserveerd… dat moet een mens toch ook eens meegemaakt hebben!!

Tot de volgende!

18:05 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-11-07

Halloween!!

En jawel! Ik heb mijn allereerste echte Halloween erop zitten en das toch wel een hele belevenis!

Het enige jammere was wel dat wij nog heel de week school hadden, terwijl de meeste belgjes thuis gezellig zaten te niksen.

Die dag ging ik dus geheel in cowgirl outfit naar school. Niet iedereen kwam verkleed naar school, maar her en der liep er toch een pocahontas of een travestiet of een harry potter of een fee of een anastatia rond. Maar 's avonds begon het pas echt!! Mijn allereerste keer trick-or-treaten!! Normaal hoort het niet echt dat kinders van mijn leeftijd zich nog daartoe begeven, maar een uitwisselingsstudent heeft nu eenmaal meer rechten op dat vlak :). Samen met Alex en 4 vrienden gingen we dus, gewapend met een kussensloop om al het snoep in op te vangen, op pad. Echt abnormaal hoeveel snoep we verzameld hebben! Sommige huizen waren ook helemaal gedecoreerd in de halloweensfeer... Lichtgevende doodskoppen, heel der skeletten die aan bomen dengelden (als dat al een woord moge wezen), pompoenen overal, opblaasbare spoken, sommige huizen hadden zelfs een heel kerkhof in hun voortuin geinstalleerd!!

Verder gaat alles hier zo zijn stille gangetje... Gisterenavond ben ik met Katie en Dawnanne de musical Cats gaan zien. Echt een heel mooie show! Super gedanst en gezongen en echt mooi decor, maar ik had wel geen flauw idee waar het verhaal over ging. Nuja, blijkbaar heeft de doorsnee Amerikaan dat ook niet, dus geen probleem!

Verder zijn Katie en ik ook audities aan het doen voor de school musical "Thouroughly modern Millie", die zich afspeelt in het New York van 1920 en waar heeeeeel erg veel tapdance bij komt kijken. Gisteren hadden we zangauditie en dat ging niet al te best. Maandag hebben we dansauditie en dinsdag nog lezing, maar ik weet niet of dat wel goed gaat aflopen. We zien wel :)

Vandaag is een beetje een loom dagje, maar morgen gaan we met de Environmental Club naar Fort Custer om een hele dag zaden te plukken. Als dat niet geweldig klinkt!! :)

Ik begin de laatste tijd heel erg hard het vertrouwde te missen, de dingen die ik gewoon ben in Belgie... mn dagelijks leventje, mn routine, Leuven, de vertrouwde straatjes, mn kamer, Vlaams, mensen die ik door en door ken,... Achja, iets waar elke uitwisselingsstudent ooit wel mee te kampen heeft :)

Verder heb ik eigenlijk verdacht weinig te melden... dus zal ik maar eens afsluiten met een lijstje van "bijzondere" vragen en opmerkingen die ik hier al gekregen heb:

What color is Belgium?

How long did it take you to drive here?

Do you have laws in Belgium?

Do you have calculators?

Say something in Belgian!!

En nog een leuk weetje: Cookie monster eet hier tegenwoordig geen cookies meer! Hij luistert nu immers naar de naam veggie monster en is verzot op, jawel, veggies! Een dappere poging om de Amerikaanse kindjes groenten te laten eten! Of het succes zal hebben...

Goed, ik zal maar eens verder gaan met mn lome zaterdag en ik zal proberen zo snel mogelijk de foto's op mn blog te zetten...

Veel plezier daar nog in ons Belgenlandje! Over 8 maandjes ben ik alweer terug!

16:23 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |