23-11-07

Sleepover, Breadlift, Festival of Trees and Thanksgiving

Gegroet mijn waarde Belgjes!

2 weken verder en weer het een en ander te vertellen... Laat ik maar beginnen bij vorig weekend…

Vrijdag had ik een sleepover met een aantal uitwisselingsstudenten bij Line (onze Deense) thuis… welja aanvankelijk was het plan niet te blijven slapen, maar de zetel bleek daarvoor toch net iets te comfortabel te zijn… Hoe dan ook, het was best wel gezellig. Een Deense, twee Duitsen, een Belgische en Lauren als enige Amerikaanse serieus in de minderheid tussen al die Europeanen. We bakten koekjes, pizza, keken The Devil Wears Prada en deelden alledaagse zorgen waar elkeen uitwisselingsstudent wel eens mee kampt.

De volgende ochtend brak ik mn recordtijd in het mezelf klaarmaken om te vertrekken. Lauren wekte me immers de volle 20 minuten voordat we op school moesten zijn voor Breadlift en jawel, in maar liefst 4 minuten was ik vertrekkensklaar! Breadlift is de jaarlijkse vrijwilligersactie die de school organiseert voor premature baby’s (The March of Dimes). We trotseerden dus, dapper als we zijn, koud, wind en regen en gingen van deur tot deur om brood te verkopen om kinderleventjes te redden. In total hebben we zo’n 7200 dollar verdiend! Niet mis dus! De eerste wijk waar we heen werden gestuurd was wel niet al te vrolijk… Het was een vrij verkommerde wijk met petieterige, aftakelende huisjes en veel mensen zeiden letterlijk dat ze zich dat brood niet konden veroorloven of kwamen niet eens de deur opendoen, maar bleven naar ons staren vanuit hun raam… Portage is dus niet alleen villawijken…

Zondag had ik dan mn eerste optreden met het Women’s Ensemble, aka mijn koor. We traden op at the Festival of Trees, waar er serieus gedecoreerde kerstbomen verkocht worden voor het goede doel. Gewapend met een kerstmuts en bel en gekleed in de afgrijselijke Portage Central Choir Uniforms wishten we dus iedereen een merry Christmas en a Happy New Year. (hoewel mijn favoriet toch Santa Baby blijft)

Deze week was het dan Thanksgiving en dat is hier toch ook wel een heel gebeuren! Dinsdag en Woensdag hadden we maar een halve dag school omdat het Donderdag Thanksgiving was. Zoals de naam al weggeeft is het dus de dag waarop families van heinde en verre tesamen komen om dankbaar te zijn voor alles dat ze hebben. Oorspronkelijk was het het feest dat de Pilgrims (de Europeanen die naar hier immigreerden) samen vierden met de Native Americans als dank voor het feit dat de Natives hen leerden hoe de velden te bewerken. Op Thanksgiving kwamen ze dan allemaal samen om hun vriendschap en de oogst te vieren.

Zelf had ik nog iets extra te vieren op Thanksgiving, namelijk mijn honderdste dag USA!!

Het is een familietraditie bij de Dahlingers (familie langs Dawnanne’s kant) dat de dag voor Thanksgiving de kleindochters de oma gaan helpen bij de voorbereidingen, dus moest ik dit jaar ook mee. Zij die mijn passie voor koken kennen, weten dat ik niet al te rouwig was wanneer dat klusje geklaard was. Maar al bij al vond ik het wel jammer dat we de dag erna voor Thanksgiving naar de Corbits moesten in plaats van naar de Dahlingers… De Dahlingers zijn heel traditioneel en formeel wat feestdagen betreft. Iedereen kleed zich mooi en er wordt uren aan een tafel gezeten, gepraat en gegeten. Er wordt gebeden en er wordt gezegd waarvoor de familie allemaal dankbaar is. Bij de Corbits gaat het er helemaal anders aan toe… daar werd er gewoon een beetje gekookt en at iedereen zijn bord in stilte voor tv… Thanksgiving was dus wel een kleine ontgoocheling… Er werd niet gebeden of dank geuit… het was eigenlijk gewoon in stilte eten en tv kijken… Vond het wel jammer…

Vandaag is het de vrijdag na Thanksgiving en die staat gekend als Black Friday. Het is de kickoff voor het Christmas season en iedereen begint dus zijn kerstinkopen vandaag. Alle winkels hebben enorme solden op welja ALLES en openen om 4 uur ‘S OCHTENDS!! Om 5 uur werd ik dus gewekt door Dawnanne en toen we rond zessen bij de Mall arriveerden was het daar al stampesvol… echt waanzin!! Overal rijen en shoppende mensen! Toen we uiteindelijk de Mall verlieten, begon de zon net op te komen. Amerikanen en Kerstmis… ik hou mijn hart al vast.

Verder belooft het een vrij rustig weekend te worden… straks ga ik met Alex golfen (als dat maar goed afloopt…), morgen gaan we naar een college football game (wat hier immens is) en zondag is het Katie’s verjaardagsfeestje en familiefoto (alle kleindochters in jeans en rode trui, alle kleinzoons in jeans en blauwe trui :p) en dan Maandag back to normal…

Nog een Happy Thanksgiving aan iedereen daar en tot binnenkort!

Lien

P.S.: Nog een leuk weetje: Heb ontdekt dat Kalamazoo (de stad waarvan Portage een beetje afhankelijk is en waar ik theoretisch gezien woon) een Native American naam is en zoveel als Grote Rivier betekent.

15:50 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Vreemd om te weten dat we al meer dan 100 dagen in de US zitten... Het gaat over zijn voor we het weten :s
Have fun en geniet van dees jaar!!! ;-)

Gepost door: Nils | 28-11-07

USA vs Kerstmis OH MY GOD!
op het te zeggen hoe ze het daar zeggen :)


have fun!
x
dEN

Gepost door: dEN Thomas | 30-11-07

De commentaren zijn gesloten.