03-11-07

Halloween!!

En jawel! Ik heb mijn allereerste echte Halloween erop zitten en das toch wel een hele belevenis!

Het enige jammere was wel dat wij nog heel de week school hadden, terwijl de meeste belgjes thuis gezellig zaten te niksen.

Die dag ging ik dus geheel in cowgirl outfit naar school. Niet iedereen kwam verkleed naar school, maar her en der liep er toch een pocahontas of een travestiet of een harry potter of een fee of een anastatia rond. Maar 's avonds begon het pas echt!! Mijn allereerste keer trick-or-treaten!! Normaal hoort het niet echt dat kinders van mijn leeftijd zich nog daartoe begeven, maar een uitwisselingsstudent heeft nu eenmaal meer rechten op dat vlak :). Samen met Alex en 4 vrienden gingen we dus, gewapend met een kussensloop om al het snoep in op te vangen, op pad. Echt abnormaal hoeveel snoep we verzameld hebben! Sommige huizen waren ook helemaal gedecoreerd in de halloweensfeer... Lichtgevende doodskoppen, heel der skeletten die aan bomen dengelden (als dat al een woord moge wezen), pompoenen overal, opblaasbare spoken, sommige huizen hadden zelfs een heel kerkhof in hun voortuin geinstalleerd!!

Verder gaat alles hier zo zijn stille gangetje... Gisterenavond ben ik met Katie en Dawnanne de musical Cats gaan zien. Echt een heel mooie show! Super gedanst en gezongen en echt mooi decor, maar ik had wel geen flauw idee waar het verhaal over ging. Nuja, blijkbaar heeft de doorsnee Amerikaan dat ook niet, dus geen probleem!

Verder zijn Katie en ik ook audities aan het doen voor de school musical "Thouroughly modern Millie", die zich afspeelt in het New York van 1920 en waar heeeeeel erg veel tapdance bij komt kijken. Gisteren hadden we zangauditie en dat ging niet al te best. Maandag hebben we dansauditie en dinsdag nog lezing, maar ik weet niet of dat wel goed gaat aflopen. We zien wel :)

Vandaag is een beetje een loom dagje, maar morgen gaan we met de Environmental Club naar Fort Custer om een hele dag zaden te plukken. Als dat niet geweldig klinkt!! :)

Ik begin de laatste tijd heel erg hard het vertrouwde te missen, de dingen die ik gewoon ben in Belgie... mn dagelijks leventje, mn routine, Leuven, de vertrouwde straatjes, mn kamer, Vlaams, mensen die ik door en door ken,... Achja, iets waar elke uitwisselingsstudent ooit wel mee te kampen heeft :)

Verder heb ik eigenlijk verdacht weinig te melden... dus zal ik maar eens afsluiten met een lijstje van "bijzondere" vragen en opmerkingen die ik hier al gekregen heb:

What color is Belgium?

How long did it take you to drive here?

Do you have laws in Belgium?

Do you have calculators?

Say something in Belgian!!

En nog een leuk weetje: Cookie monster eet hier tegenwoordig geen cookies meer! Hij luistert nu immers naar de naam veggie monster en is verzot op, jawel, veggies! Een dappere poging om de Amerikaanse kindjes groenten te laten eten! Of het succes zal hebben...

Goed, ik zal maar eens verder gaan met mn lome zaterdag en ik zal proberen zo snel mogelijk de foto's op mn blog te zetten...

Veel plezier daar nog in ons Belgenlandje! Over 8 maandjes ben ik alweer terug!

16:23 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

klinkt ondertussen al wat beter daar in portage! geniet ervan!

Gepost door: Ingeborg | 03-11-07

hmm... welke kleur heeft België? Die vraag houdt ons inderdaad al een tijdje bezig (sinds vandaag heeft Leterme het record van de langste formatie op zijn naam staan :-)
Maar helaas kunnen we daar geen eenduidig antwoord op geven: Vlaanderen... oranje-blauw? Wallonië dan toch ook een beetje rood? Alles tesamen zal dat wel een soort van bruin geven, he? En dat is dan weer de kleur van onze nationale trots: chocolade! (en donkere trappist, natuurlijk)

Maar hou het er toch maar op dat België, zoals steeds in de herfst, een leuk klein maar grijs landje is...

trouwens... Ik heb hier in ons landje voor de eerste keer ook kindertjes zien rondgaan met Halloween! Maar ik vrees dat ze niet zoveel snoep verzameld hebben als jullie daar... Wat was dat ook alweer met die weegschaal?

Gepost door: wouter | 05-11-07

De commentaren zijn gesloten.