20-10-07

Homecoming week!!

Gegroet mijn waarde lezers,

Ik heb een lange en heel erg vermoeiende week achter de rug, maar het was ook veruit de fijnste en bijzonderste week hier tot dusver... Het was namelijk Homecoming week!!

Aan al diegenen die zich afvragen wat er precies gevierd wordt tijdens homecoming, zal ik het antwoord schuldig moeten blijven, want niemand hier lijkt het te weten. Het is gewoon een fijne traditie, zeggen ze. Ik vermoed dat het iets te maken zal hebben met het "nieuwe schooljaar", aber waarom ze het dan half oktober vieren hier...

Hoe dan ook... Homecoming is eigenlijk een soort wedstrijd tussen de 4 grades (freshmen, sophomores, juniors en seniors). Elke dag van de week is een specifieke dress up day, zo moesten we op maandag allemaal in pyama naar school komen, dinsdag was country club day, woensdag farmer day, donderdag holiday day en vrijdag spirit day (schoolspirit wel te verstaan, dus iedereen draagt de kleuren van de school, zijnde blauw en geel en school t-shirts en dergelijke). Elke dag kwamen er dan mensen van student council rond in de klassen om te tellen hoeveel leerlingen van elke graad er verkleed waren. Zelfs een heel aantal leerkrachten komt verkleed naar school. Best entertaining om les te krijgen van de kerstman, of van iemand met klavertjes overal voor Saint Patrick's Day.

Verder bouwt elke class (grade dus) zijn eigen float (praalwagen) gedurende de homecoming week. Elke avond hadden we dus een uur of 5 floatbuilding, maar het resultaat mocht er absoluut wezen!! Het thema van de senior float was candyland en we hadden lichtgevende candy cans, ronddraaiende ijsjes, een peperkoekenhuisje waar echte rook uit de schoorsteen kwam, peperkoeken mannetjes, ... Het floatbuilding is super competitief tussen de grades, dus het vindt plaats op een geheime locatie zodat de andere grades het niet kunnen komen saboteren.

Vrijdag was het dan Homecoming Day. Het laatste lesuur hadden we weer een pep assembly waarin de grades het tegen elkaar opnamen in allerhande competities... een parcours, touwtrekken, stoelendans,... het schoollied wordt gezongen, er wordt heel veel gecheerd,... sfeer en groepsgevoel alom!!

Rond half 6 vertrokken Katie en ik dan naar het football veld om wat te tailgaten (rond te hangen voor de game terwijl men eet) en dan van daaruit naar het beginpunt van de parade te vertrekken. Voor de parade heb ik haast geen woorden! Helemaal vanvoor rijdt de auto met de freshmen vertegenwoordigers in de homecoming court (de week voor homecoming worden er mensen verkozen voor de homecoming court en dan na de football game worden de homecoming king en queen gekroond), daarachter komt de freshmen float gevolgd door de hele groep freshmen die hem gemaakt hebben, en zo voor elke graad. Helemaal vanachter, achter de senior float, liepen wij dus. Wat een sfeer! Heel de weg werd er gezongen, snoep gegooid, de befaamde cheers geroepen,... echt suuuuper dat groepsgevoel!!

De parade loopt heel de weg tot aan het football veld voor de allerlaatste game van het seizoen: de homecoming game, die onze mustangs in alle glorie wonnen!! Tijdens half time werd de homecoming court in de gietende regen gepresenteerd op het veld en werden de king en queen gekroond. Daarna werd er afgeroepen dat de seniors de homecoming competitie gewonnen hadden en stormden alle seniors het veld op, zalig!! Iedereen was doorweekt en half bevroren, maar het was het meer dan waard! Na de game was er dan nog een schooldance... op zn Amerikaans, zijnde van 9:30 tot 11:00 pm!

Mn stem is nu vrij tot zeer weg van al dat gecheer, maar het was echt een geweldige avond!!

Verder belooft het een vrij rustig weekend te worden... Ben vanochtend gaan power walken met mn gastmams in het bos en deze namiddag komen we met alle uitwisselingsstudenten samen bij Luiggi, een student uit Ecuador, thuis om wat te niksen. Morgen zal een en al voorbereiding worden voor de musical audities... en dan maandag back to normal!!

Veel plezier daar in ons belgenlandje!! Lien

20:02 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-10-07

Drama drama drama en heel erg veel geluk!

De voorbije week was veruit weer een van de moeilijkste hier in de VS tot dusver... Ik woonde nog steeds bij Marine en YFU belde me op om te zeggen dat als ze (waarmee ze naar mijn mening ik bedoelden) voor het weekend geen gastgezin voor me zouden vinden in Portage, ze me zouden verhuizen naar om het even waar ze een gezin vonden in Michigan, Indiana, Kentucky of Tennessee... Immense paniek! Ik zag mn hele leventje hier weer van me afgenomen worden en ik had eeeeeeecht geen zin om weer vanaf nul te beginnen... Ik had al mn leerkrachten zover gekregen om in al hun klassen rond te vragen of er iemand me in huis wou nemen en alle student counselors waren ook op zoek, zelfs de directeur hielp mee. In heel wat klaslokalen stond er zelfs op het bord geschreven: "Interested in hosting a Belgian girl, contact..."

Maar na heel erg wat slapeloze nachten is het dan toch nog allemaal op zn pootje terecht gekomen, dankjewel YFU USA voor de allesbehalve steun en de zo goed als nergens te bespeuren hulp. Achja, ik heb mezelf dus een heel erg fijn gastgezin gevonden, amper twee straten van Marine's huis. Gisterenmiddag ben ik dus bij de Corbits ingehuizd en ik voel me hier al vrij tot zeer op mn gemak. Het zijn echt super lieve mensen. Alex stond er zelfs op om zijn kamer op te geven voor mij en slaapt nu in de kelder en Katie heeft al twee paar handschoenen gekocht die we zusterlijk kunnen delen tijdens de winter. Alex zit in mn creative writing class en is ook een senior, Katie is een sophomore en Nick gaat nog naar de Middleschool. De ouders zijn nog niet zo heel lang geleden gescheiden, maar ik woon bij de mama, een heel erg lieve vrouw. Katie woont meestal ook hier, Alex woont een beetje waar hij wilt (maar het merendeel van de tijd is hij ook hier) en Nick wisselt om de week. Af en toe zal ik ook een tijdje bij de papa verblijven als de mams weg moet op zakenreis.

Nick is heel erg stil en nogal teruggetrokken, maar Alex en Katie zijn heel erg open en outgoing. Ze zijn beiden geadopteerd uit Zuid-Korea als baby en zien er bijgevolg heel erg schattig uit. We hebben echt compleet hetzelfde gevoel voor humor en hebben ons al meermaals doodgelachen. Katie gaat ook naar mn tapdance class en probeert me warm te krijgen voor forensics (competitief spreken) en met Alex zit ik in de Environmental Club en Montage (literair schoolmagazine). Er is hier ook altijd iets te doen in huis, er lopen constant vrienden van Katie en Alex binnen en dan doen we met zn allen gezellig heel erg veel niks in de kelder.

Gisterenochtend ging ik met Alex naar Beautification Day, de dag waarop de environmental club de schooltuintjes wat opknapt. Heel erg spectaculair was het niet, maar het was wel gezellig. Verder hebben we vandaag ook mn allereerste Halloween pompoen "gecarved". Ik kijk er echt al naar uit om te gaan trick or treaten.

Heel erg veel meer heb ik momenteel niet meer te zeggen, dus zal ik maar afsluiten met de gebruikelijke weetjes... Wist je dat...

Ik hier in mn Senior English Class een stempeltje krijg elke keer ik mn huiswerkvraagjes beantwoord heb?? Zie je ze dat op het Sint-Pieterscollege al doen??

Ze hier voor elke belangrijke school football game hier het laatste half uur school op vrijdag heel de school verzamelen in de gym voor een Pep Assembly? De band doet een act, de cheerleaders doen een act, er worden heel erg veel schoolslogans geschreeuwd en heel erg veel gecheerd om het football team op te peppen. Lang leve de Amerikaanse school spirit!! Daar kunnen wij Belgjes nog iets van leren!!

Amerikanen over het algemeen helemaal niet lui zijn, zoals vele Belgen misschien denken, maar juist heel erg actief? De meeste leerlingen op school doen er na hun schooldag nog eens een extra dag bij... een studentenjob, elke dag 3 uur practice voor elke schoolsport die je volgt, musical, toneel, dans, ongelooflijk veel andere clubs,... Heel veel leerlingen zijn heel erg ambitieus en werken echt super hard.

De Amerikaanse humor vrij tot zeer verschilt van onze Belgische humor? Ironie en zelfspot of vriendelijke spot met anderen wordt hier heel erg vaak misbegrepen en letterlijk opgevat, met als gevolg dat ze zich hier vernedert of gekwetst voelen. Amerikanen nemen dingen ook heel vaak heel erg persoonlijk, dus ik moet echt opletten met wat ik zeg, want bij het minste kan je iemand beledigen of kwetsen zonder dat je er bij stilstaat. (Wouter, als je ooit naar de VS komt, neem die vuurtoren alvast maar mee!)

Verder gaat heel de school morgen gezamelijk in pyama naar school voor Homecoming, ik leg het later nog wel uitgebreid uit! Katie wilt Desperate Houswives met me kijken!

P.S.: Hoe zit het nu eigenlijk met ons Belgenlandje? Hebben we nu al een regering? Ik hoor er hier echt niks van...

P.P.S.: Een p.s.je voor de familie De Vos... ik heb jullie plekje in Amerika gevonden!! De Vos Place: een heel erg groot en chic gebouw dichtbij Grand Rapids.

02:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |