20-10-07

Homecoming week!!

Gegroet mijn waarde lezers,

Ik heb een lange en heel erg vermoeiende week achter de rug, maar het was ook veruit de fijnste en bijzonderste week hier tot dusver... Het was namelijk Homecoming week!!

Aan al diegenen die zich afvragen wat er precies gevierd wordt tijdens homecoming, zal ik het antwoord schuldig moeten blijven, want niemand hier lijkt het te weten. Het is gewoon een fijne traditie, zeggen ze. Ik vermoed dat het iets te maken zal hebben met het "nieuwe schooljaar", aber waarom ze het dan half oktober vieren hier...

Hoe dan ook... Homecoming is eigenlijk een soort wedstrijd tussen de 4 grades (freshmen, sophomores, juniors en seniors). Elke dag van de week is een specifieke dress up day, zo moesten we op maandag allemaal in pyama naar school komen, dinsdag was country club day, woensdag farmer day, donderdag holiday day en vrijdag spirit day (schoolspirit wel te verstaan, dus iedereen draagt de kleuren van de school, zijnde blauw en geel en school t-shirts en dergelijke). Elke dag kwamen er dan mensen van student council rond in de klassen om te tellen hoeveel leerlingen van elke graad er verkleed waren. Zelfs een heel aantal leerkrachten komt verkleed naar school. Best entertaining om les te krijgen van de kerstman, of van iemand met klavertjes overal voor Saint Patrick's Day.

Verder bouwt elke class (grade dus) zijn eigen float (praalwagen) gedurende de homecoming week. Elke avond hadden we dus een uur of 5 floatbuilding, maar het resultaat mocht er absoluut wezen!! Het thema van de senior float was candyland en we hadden lichtgevende candy cans, ronddraaiende ijsjes, een peperkoekenhuisje waar echte rook uit de schoorsteen kwam, peperkoeken mannetjes, ... Het floatbuilding is super competitief tussen de grades, dus het vindt plaats op een geheime locatie zodat de andere grades het niet kunnen komen saboteren.

Vrijdag was het dan Homecoming Day. Het laatste lesuur hadden we weer een pep assembly waarin de grades het tegen elkaar opnamen in allerhande competities... een parcours, touwtrekken, stoelendans,... het schoollied wordt gezongen, er wordt heel veel gecheerd,... sfeer en groepsgevoel alom!!

Rond half 6 vertrokken Katie en ik dan naar het football veld om wat te tailgaten (rond te hangen voor de game terwijl men eet) en dan van daaruit naar het beginpunt van de parade te vertrekken. Voor de parade heb ik haast geen woorden! Helemaal vanvoor rijdt de auto met de freshmen vertegenwoordigers in de homecoming court (de week voor homecoming worden er mensen verkozen voor de homecoming court en dan na de football game worden de homecoming king en queen gekroond), daarachter komt de freshmen float gevolgd door de hele groep freshmen die hem gemaakt hebben, en zo voor elke graad. Helemaal vanachter, achter de senior float, liepen wij dus. Wat een sfeer! Heel de weg werd er gezongen, snoep gegooid, de befaamde cheers geroepen,... echt suuuuper dat groepsgevoel!!

De parade loopt heel de weg tot aan het football veld voor de allerlaatste game van het seizoen: de homecoming game, die onze mustangs in alle glorie wonnen!! Tijdens half time werd de homecoming court in de gietende regen gepresenteerd op het veld en werden de king en queen gekroond. Daarna werd er afgeroepen dat de seniors de homecoming competitie gewonnen hadden en stormden alle seniors het veld op, zalig!! Iedereen was doorweekt en half bevroren, maar het was het meer dan waard! Na de game was er dan nog een schooldance... op zn Amerikaans, zijnde van 9:30 tot 11:00 pm!

Mn stem is nu vrij tot zeer weg van al dat gecheer, maar het was echt een geweldige avond!!

Verder belooft het een vrij rustig weekend te worden... Ben vanochtend gaan power walken met mn gastmams in het bos en deze namiddag komen we met alle uitwisselingsstudenten samen bij Luiggi, een student uit Ecuador, thuis om wat te niksen. Morgen zal een en al voorbereiding worden voor de musical audities... en dan maandag back to normal!!

Veel plezier daar in ons belgenlandje!! Lien

20:02 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

En wederom is het onze beste vriend Wikipedia die ons weer een lesje bijleert: "Homecoming is an annual tradition of the United States. People, towns, high schools and colleges come together, usually in late September or October, to welcome back former residents and alumni."
Meer info op http://en.wikipedia.org/wiki/Homecoming
Enjoy!

Gepost door: jeroen | 20-10-07

straffe toeren Helabeekes Lien,

Ik werk vandaag thuis en, as usual, dwaal ik dan toch steeds even af op het internet. Meestal geen goed nieuws, want tijdrovend en verslavend, maar deze keer een uitzondering: eindelijk je blog volledig bezocht - grappig en onderhoudend. Reeds zoveel jaren buren, maar kijk, soms heb je een blog nodig om je buurmeisje te ontdekken! Daar waar we al kennis gemaakt hadden met de humor van Toon (je weet wel, Melvins idool, tevens ook zijn persoonlijke bibliotheek - Pingu!- en spelotheek), is dit mijn eerste- aangename- kennismaking met de jouwe. Echt plezant om te lezen. Het lijkt wel Alice in wonderland - of nu toch.

Lut en ik hadden ergens in september al een tuin-onderonsje gehad waarin ze me vertelde dat het nogal een bewogen start was geweest. Daar stonden we dan, zij achter het riet en ik achter de kamperfoelie, elk aan onze kant, maar beiden met een hart dat samenkromp, zij omdat ze machteloos moest toezien hoe haar dochter zich ellendiger en ellendiger voelde, en ik omdat ik me, eveneens als moeder, zo goed kon voorstellen hoe dit moest voelen...Maar de eerstvolgende keer dat Joshua zich verstopte onder de kussens van jullie zetels-zijn hoogstpersoonlijke park :-) - vertelde ze me
dat het beter ging en dat je het opnieuw zag zitten. Straffe madam, Lien, echt waar. Getuige hiervan je laatste berichten. Je wordt nog een echte all American girl!

En ja, de Amerikanen zijn idd een actief volkje, helemaal niet lui. Ik heb een aantal Amerikaans collega's en ken mensen die een tijdje in Amerika gewoond hebben en wat me elke keer opvalt is hoe zelfingenomen ze zijn met alles wat ze bereikt hebben. Dit hoeft niet perse zo te zijn, maar ik denk dat deze perceptie voorvloeit uit de clash der culturen: wij, nuchtere Belgen, die bescheidenheid tot een kunst hebben uitgeroepen, geconfronteerd met mensen die zoveel ontzag en bewondering hebben voor hun eigen kunnen en dit dan nog eens niet voor zichwelf houden! Neen, dat is gewoon een brug te ver.

Maar heel interessant dat jij dit nu eens van binnenuit kan bestuderen. Ik reken op jou om me van dit vooroordeel af te helpen, Lien!

En ondertussen ben ik toch wel weer al een tijdje niet aan het werken, dus moet ik maar eens afronden, in stijl, zoals jij dat doet. Hier nog wat laatste Belgo-nieuwsjes:

Nationaal:
We zitten ondertussen al in de 130-dagen zonder regering, en alles gaat goed, dus kweetnie waarom we persé een regering nodig hebben.

Het is reeds het vierde weekend op rij schitterend herfstweer! De temperaturen beginnen te zakken, maar dit wil niks meer zeggen, we pakken de zomerkleren toch nog niet in, na! Het is heerlijk wandelen met de voetjes tot aan de enkels in de afgevallen blaadjes. Is het daar al Indian Summer?

Hans Van Temsche, de jongen die in mei de kleuter Luna enhaar Malinese oppas vermoordde, is veroordeeld tot levenslang. Loontje komt om zijn boontje.

Lokaal
We hebben eindelijk een volwaardig terras!Nog in te wijden met champagne, maar daar maken we werk van. Rik is jaloers, maar hij mag altijd bij ons komen zitten :-))

Elliotje is 2 geworden en Melvin 6. Spraak evolueert bij de eerste: 'nog', 'ikke ook' en
'mah nie' halen gemakkelijk de top-drie zijner basiswoordenschat. Eerste woordjes worden gelezen en geschreven bij de tweede. Hilariteit toen hij ontdekt had dat hij nu PIS kan schrijven, zucht.

Toon al lang niet meer gezien, maar we denken dat hij hier nog steeds naast woont.

We hebben nieuwe overburen bij de grijze poort. Sympathiek koppel, hij Spanjaard/Portugees of zoiets (tis de linguist in huis die het me verteld heeft) en zij Belgisch. Ze kan absoluut niet parkeren en ik voel met haar mee, me herinnerend hoeveel keren ik compleet gestresseerd de auto tot voor onze voordeur manoeuvreerde ipv voor de garage om er aldus achteruit in te rijden...volhouden meisje, oefening baart kunst.

Jullie auto ziet er nog steeds moooooiiii uit. Het is een eer om erachter te staan :-))

Dag Lien het ga je goed!
Anne & Co

Gepost door: anne&jurgen | 22-10-07

nieuws over de straat Zo zie ja maar, ik kom via je Amerikaanse blog nieuwtjes te weten van onze naaste en overburen.
Dit systeem werkt beter dan de beste satelliet.

Groetjes
Lut

Gepost door: Lut | 23-10-07

Hoi Lien Wat fijn om te horen dat je je zo goed amuseert. Ongelofelijk wat je daar meemaakt. Ik zou bijna tot daarkomen.

Gepost door: Jeroen Op `t Eynde | 25-10-07

Amai mijne frak Beste Lien,


Ik ben eindelijk nog eens op je blog beland -shame on me- en... ik heb precies wel een en ander gemist! Zo te zien en te lezen heb je in die paar maanden al heel wat meegemaakt; wat het aantal en de intensiteit van de ervaringen betreft lijk je dus wel waar voor je 'geld' te krijgen! ;-)
Let op mijn specifiek gevoel voor humor...

Heel dapper om je er zo goed door te slaan. Je zou voor minder...

Ik wens je vanaf nu alleen nog maar leuke ervaringen. Maar helaas, ik vrees dat er in de toekomst toch nog een moeilijk moment zal aankomen. Aan de foto's en het enthousiaste verhaal te zien zal het afscheid bij je vertrek nog een harde dobber worden... :-( of :-) Nog lang niet aan denken natuurlijk, want eigenlijk is dit 'goed nieuws'! Hahaha, misschien ben ik wel de enige die dit snapt...

Ik kan alleen maar beamen wat An schrijft in haar reactie: via jouw blog leren de buren in de Gemeentestraat jou én elkaar beter kennen!
Ik wist niet dat mijn twee buurjongetjes Elliot en Melvin zulke talenknobbels zijn (zouden ze dat van An of van Jürgen hebben?), dat An in de Gemeentestraat heeft leren parkeren, dat het terras zal ingewijd worden met champagne en dat mijn overbuur zuiders bloed heeft (ook al had ik het wel vermoed)...

Ik heb dit weekend voor het eerst gesproken met je concurrente (nou ja) het buur'meisje' of de buurvrouw 'van de andere kant' (nr. 51). Ze noemt Goedele en heeft samen met haar man (of vriend, dat weet ik nog niet) dat huis gekocht.

Zelf zijn we nog lustig aan het verbouwen/afwerken en... dat duurt natuurlijk nogal lang. Vorig weekend was mooi weer en dan hebben we buiten en in de tuin gewerkt.
En voor de rest... heb ik het véél te druk op het werk en ook wel met die verbouwingen (praktische zaken, paar winkels gaan bezoeken, ouders wat helpen, paperassen in orde maken).

Het goede nieuw is alvast dat het morgen de laatste werkdag is van de week want donderdag vieren we Allerheiligen en vrijdag maken we de brug. Joepi!


Veel groeten,
in de eerste plaats aan jou, Lien
maar ook... aan de buren in de Gemeentestraat!
Jan

Gepost door: Jan | 30-10-07

eey ,wat een drukke week!!! eey lien,

amai zo te lezen een echt hele drukke week
Begin van het schooljaar in oktober?????
was dat maar zo in het echt e
en heb je je verjaardag goed gevierd????
(s wel een beke te laat da ik het vraag maar ik was het niet vergeten hoor!!!!)
het pakket toch pas op je verjaardag opengedaan e :p
ale k ga je laten
xxxxx
kim (vele dikke knuffels!!!!)

Gepost door: kim | 13-11-07

De commentaren zijn gesloten.