15-10-07

Drama drama drama en heel erg veel geluk!

De voorbije week was veruit weer een van de moeilijkste hier in de VS tot dusver... Ik woonde nog steeds bij Marine en YFU belde me op om te zeggen dat als ze (waarmee ze naar mijn mening ik bedoelden) voor het weekend geen gastgezin voor me zouden vinden in Portage, ze me zouden verhuizen naar om het even waar ze een gezin vonden in Michigan, Indiana, Kentucky of Tennessee... Immense paniek! Ik zag mn hele leventje hier weer van me afgenomen worden en ik had eeeeeeecht geen zin om weer vanaf nul te beginnen... Ik had al mn leerkrachten zover gekregen om in al hun klassen rond te vragen of er iemand me in huis wou nemen en alle student counselors waren ook op zoek, zelfs de directeur hielp mee. In heel wat klaslokalen stond er zelfs op het bord geschreven: "Interested in hosting a Belgian girl, contact..."

Maar na heel erg wat slapeloze nachten is het dan toch nog allemaal op zn pootje terecht gekomen, dankjewel YFU USA voor de allesbehalve steun en de zo goed als nergens te bespeuren hulp. Achja, ik heb mezelf dus een heel erg fijn gastgezin gevonden, amper twee straten van Marine's huis. Gisterenmiddag ben ik dus bij de Corbits ingehuizd en ik voel me hier al vrij tot zeer op mn gemak. Het zijn echt super lieve mensen. Alex stond er zelfs op om zijn kamer op te geven voor mij en slaapt nu in de kelder en Katie heeft al twee paar handschoenen gekocht die we zusterlijk kunnen delen tijdens de winter. Alex zit in mn creative writing class en is ook een senior, Katie is een sophomore en Nick gaat nog naar de Middleschool. De ouders zijn nog niet zo heel lang geleden gescheiden, maar ik woon bij de mama, een heel erg lieve vrouw. Katie woont meestal ook hier, Alex woont een beetje waar hij wilt (maar het merendeel van de tijd is hij ook hier) en Nick wisselt om de week. Af en toe zal ik ook een tijdje bij de papa verblijven als de mams weg moet op zakenreis.

Nick is heel erg stil en nogal teruggetrokken, maar Alex en Katie zijn heel erg open en outgoing. Ze zijn beiden geadopteerd uit Zuid-Korea als baby en zien er bijgevolg heel erg schattig uit. We hebben echt compleet hetzelfde gevoel voor humor en hebben ons al meermaals doodgelachen. Katie gaat ook naar mn tapdance class en probeert me warm te krijgen voor forensics (competitief spreken) en met Alex zit ik in de Environmental Club en Montage (literair schoolmagazine). Er is hier ook altijd iets te doen in huis, er lopen constant vrienden van Katie en Alex binnen en dan doen we met zn allen gezellig heel erg veel niks in de kelder.

Gisterenochtend ging ik met Alex naar Beautification Day, de dag waarop de environmental club de schooltuintjes wat opknapt. Heel erg spectaculair was het niet, maar het was wel gezellig. Verder hebben we vandaag ook mn allereerste Halloween pompoen "gecarved". Ik kijk er echt al naar uit om te gaan trick or treaten.

Heel erg veel meer heb ik momenteel niet meer te zeggen, dus zal ik maar afsluiten met de gebruikelijke weetjes... Wist je dat...

Ik hier in mn Senior English Class een stempeltje krijg elke keer ik mn huiswerkvraagjes beantwoord heb?? Zie je ze dat op het Sint-Pieterscollege al doen??

Ze hier voor elke belangrijke school football game hier het laatste half uur school op vrijdag heel de school verzamelen in de gym voor een Pep Assembly? De band doet een act, de cheerleaders doen een act, er worden heel erg veel schoolslogans geschreeuwd en heel erg veel gecheerd om het football team op te peppen. Lang leve de Amerikaanse school spirit!! Daar kunnen wij Belgjes nog iets van leren!!

Amerikanen over het algemeen helemaal niet lui zijn, zoals vele Belgen misschien denken, maar juist heel erg actief? De meeste leerlingen op school doen er na hun schooldag nog eens een extra dag bij... een studentenjob, elke dag 3 uur practice voor elke schoolsport die je volgt, musical, toneel, dans, ongelooflijk veel andere clubs,... Heel veel leerlingen zijn heel erg ambitieus en werken echt super hard.

De Amerikaanse humor vrij tot zeer verschilt van onze Belgische humor? Ironie en zelfspot of vriendelijke spot met anderen wordt hier heel erg vaak misbegrepen en letterlijk opgevat, met als gevolg dat ze zich hier vernedert of gekwetst voelen. Amerikanen nemen dingen ook heel vaak heel erg persoonlijk, dus ik moet echt opletten met wat ik zeg, want bij het minste kan je iemand beledigen of kwetsen zonder dat je er bij stilstaat. (Wouter, als je ooit naar de VS komt, neem die vuurtoren alvast maar mee!)

Verder gaat heel de school morgen gezamelijk in pyama naar school voor Homecoming, ik leg het later nog wel uitgebreid uit! Katie wilt Desperate Houswives met me kijken!

P.S.: Hoe zit het nu eigenlijk met ons Belgenlandje? Hebben we nu al een regering? Ik hoor er hier echt niks van...

P.P.S.: Een p.s.je voor de familie De Vos... ik heb jullie plekje in Amerika gevonden!! De Vos Place: een heel erg groot en chic gebouw dichtbij Grand Rapids.

02:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hey meid Blij te lezen dat alles alweer beter gaat...
Het is zo al niet gemakkelijk om zo ver weg van huis te wonen en al je vrienden en familie te moeten achterlaten, en als het dan niet klikt met de mensen die je een thuis zouden moeten geven is dat alles behalve leuk!
Hopelijk ga je je nu meer en meer thuis voelen en kan je eindelijk beginnen genieten van je verblijf in de VS!
Veel succes alvast en groetjes vanuit het verre India!

Gepost door: Tessa | 15-10-07

Dag Lien Geniet van je nieuwe gastgezin. Hoe was het afscheid bij de familie Tempels ?
Wat moet er gebeuren met het vierkantje onder je bericht? Ik krijg daar geen leven in.

Groetjes

Gepost door: Lut | 15-10-07

Foowtoowtje van Devos Place:
[img]http://www.amwaygrand.com/images/large/devos_place_02.jpg[/img]

Gepost door: jeroen | 15-10-07

Hey lieve Lien,

ik ben blij te horen dat je een leuk gastgezin gevonden hebt, nu kan je eindelijk optimaal gaan genieten van alles ! Hier in Nebraska gaat nog steeds alles goed. Het begint hier wel af te koelen :) Ze voorspellen volgende week de eerste sneeuw ! spannend... Hoe zit het met het weer daar bij jou ?

tot de volgende

x

Gepost door: Liesbet | 15-10-07

Wow lien! Ons hier twee weken in spanning laten wachten, gij durft! Maar je was dus gewoon bezig met zelf een gastgezin te zoeken, mooi gedaan! Ben heel blij te horen dat het je gelukt is en dat je bij een leuk gezin terechtgekomen bent. En oh jee, je school is dus echt als in de Amerikaanse films, zo cool (beetje jaloers;)) !

Geniet er nog van!

Gepost door: Suzanne | 16-10-07

De commentaren zijn gesloten.