08-09-07

School & Allegan County Fair

Zo zo, mn eerste schoolweekje is (eindelijk) achter de rug en ik weet niet meteen wat ik ervan moet denken... Het ging met heel erg veel ups en downs... De schooldagen zijn heel erg vermoeiend hier... School begint al om 7:50 en tussen de lessen door is er slechts 5 minuten "pauze" (lees: tijd om naar je volgend lokaal te spurten door een overvolle gang en dan nog te laat te komen, aangezien het gebouw zo groot is). Al dat gezellig nog wat babbelen in de gang voor de les begint, of rustig nog even naar je locker slenteren zoals je in de films ziet... Vergeet het maar hier op Portage Central High!!

Er is geen enkele langere pauze en de lunch break is slechts 35 minuten en niet heel de school heeft op hetzelfde moment lunch break, dus als je geen lessen samen met je vrienden hebt, of niet in dezelfde lunch break zit, kom je ze dus nooit, maar dan ook nooit tegen op school. Ik heb 1 lesuur samen met Marine, maar de rest van Katelyn's vriendinnen of Katelyn ben ik nog niet tegengekomen op school... Zij hebben allemaal B-lunch, terwijl ik A-lunch heb... Super stom dus...

Het geen pauzes hebben en elk uur een compleet andere klas hebben, maakt het mensen leren kennen ook stukken moeilijker. De meeste mensen zijn wel heel vriendelijk als je ze aanspreekt, maar je hebt nooit langer dan 2 minuten en daarna kom je ze gewoonweg niet meer tegen in die immense gangen. Ook doet er bijna niemand moeite om mij aan te spreken in de les... Het ziet er dus naar uit dat mn high school leven nog een tijdje vrij tot zeer eenzaam gaat blijven, maar hopelijk betert het snel... Volgende week ga ik ook auditie doen voor toneel, dus hopelijk leer ik daar wat mensen kennen...

Verder heb ik mn lessenrooster ook al compleet veranderd... In plaats van Dance Fitness en Contemporary International Studies, volg ik nu Individual Sports en Asian studies en bij Spaans en Engels hebben ze me van klas verwisseld. Misschien gaan ze me ook nog in een ander koor zetten... Tis nogal chaotisch dus.

Maar natuurlijk waren er ook wel fijne dingen... Ik heb ze even samengevat in een aantal weetjes....

Wist je dat:

  • de leerlingen hier een andere naam krijgen voor de taalvakken? Bij Spaans heet ik dus voortaan 1 uur per dag Sofia.
  • elke les Asian Studies begint met het overlopen van de krant van die dag en tegen de tijd dat we bij de sportrubriek zijn aanbeland, het lesuur reeds bijna om is?
  • ik een oorverdovend applaus kreeg van een 40-tal Freshmen toen ik me tijdens Choir voorstelde als een uitwisselingsstudente uit Belgie en dat ze al helemaal uit hun dak gingen toen ik zei dat ik reeds afgestudeerd ben?
  • lockers niet de meest evidente dingen ter wereld zijn? Ik heb maar liefst 3 kwartier aan het slot staan draaien en aan twee mensen hulp moeten vragen voordat ie open ging... Wie die dingen ooit heeft uitgevonden...
  • de leerkracht Asian Studies mijn eerlijkheid waardeerde toen ik zei dat het merendeel der Belgen Amerikanen beschouwt als dikke, conservatieve, egoistische, kapitalistische, naieve en oppervlakkige mensen en dat hij me 5 minuten later "a smart kid" noemde?
Vandaag zijn Kevin, Amy, een vriend van Kevin, Caroline en ik een dagje naar Allegan getrokken voor de Allegan County Fair. Zo'n fair is echt typisch Amerikaans en kan je een beetje vergelijken met onze kermis, maar dan gecombineerd met tractor shows, een stoet, verkoop van koeien, paarden, varkens, ... en nog veel meer kraampjes die dingen verkopen. Allegan ligt nogal in de boerenbuiten, dus er kwamen verdacht veel mensen in farm outfit opdagen en er liepen ook heel wat rednecks rond (die heb je hier in Portage niet).

Verder kan ik jullie ook nog met trots meedelen dat ik mn record joggen glansrijk verbroken heb!! Dinsdagavond vertrok ik thuis voor de gebruikelijke 30 minuutjes, maar om een of andere reden bleef ik maar lopen en zo kwam ik na de volle 61 minuten luidkeels meezingend met Bryan Adams en onder een prachtige sterrenhemel terug thuis!! Ik blijf mezelf verbazen...

Ik ga me stilaan eens naar beneden begeven. Caroline en ik gaan vanavond immers pannenkoeken bakken als troost... Ook zij heeft het hier niet zo gemakkelijk momenteel... Het schoolleven is nog heel eenzaam en thuis hangt het vol onuitgesproken irritaties. Ik wist dat op uitwisseling gaan lang niet evident zou zijn bij momenten, en best zwaar in het begin, maar dat het met zo veel irritatie en eenzaamheid zou verlopen had ik niet meteen gedacht... Maar vrees niet, Lien zou Lien niet zijn moest ze zich er niet doorheen slaan!! En dat gaan we dus ook doen...

jullie Amerikaantje

p.s.: nog maar eens een leuk weetje om af te sluiten... Michigan bestaat uit 2 schiereilanden; the Upper Peninsula en the Lower Peninsula (het grote deel, waar ik dus helemaal in het Zuiden van zit) en die twee worden met elkaar verbonden door de Macinac Bridge. De mensen in het Upper Peninsula worden Yoopers of UPs genoemd, en wij, de mensen in het Lower Peninsula, Trolls, aangezien we onder de Macinac Bridge wonen. Trolls en Yoopers verhouden zich een beetje tot elkaar als Belgen en Nederlanders... ze maken grapjes over elkaar en spotten met elkaars accent. Een veel voorkomende opmerking hier is bijvoorbeeld: " The UP, where the men are men, and the women are too".

23:49 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hallokes... veel liefs en nog een aangename zondag ...

Gepost door: Athea | 09-09-07

kop op Kop op Lien, 't is allemaal een beetje wennen in 't begin. Toen ik m'n eerste week in Santa Cruz High achter de rug had (in 1996) was ik ook een beetje ontmoedigd, maar jaag je vooral niet op en probeer van zelf initiatief te nemen om na de les af te spreken met enkele klasgenoten om iets te gaan drinken of probeer in een naschoolse activiteit te zitten. Ik zat zelf in band en daar heb ik veel vrienden gemaakt. Being an AFS-er isn't always easy :-)

Gepost door: Julie | 09-09-07

Hela! Hey meid,
Gewoon ff doorbijten en alle kansen benutten om mensen te leren kennen! Lang leve het toneel!!
Over een tijdje ga je diep in je geheugen moeten graven om je deze eenzame periode nog te herinneren...

Gepost door: Tessa | 09-09-07

Te vroeg 7u50 is echt veel te vroeg, dan doe ik liever tot 6u 's avonds door en 's ochtends wat later beginnen. Omgekeerd, wanneer heb 's middags gedaan?

Gepost door: Wientje | 12-09-07

De commentaren zijn gesloten.