03-09-07

Laatste daagjes vakantie

Aangezien ik vanaf morgen officieel een Senior ben op Portage Central High School en dus vanaf morgen elke dag braafjes naar de les zal gaan (en hopelijk nog veel andere leukere dingen doen), dacht ik jullie nog snel even over mn laatste vakantiedaagjes te vertellen, want het zou wel even kunnen duren voor mn volgende berichtje...

Eergisteren kwamen Marine, Katelyn en Marge ons oppikken voor een gezellige picknick in het park en om wat te frisbeeen... Tot we plots de zin voor avontuur te pakken kregen... Bepakt en bezakt met een flesje water (we moesten maar eens stranden in het midden van nergens) doken we 2 kano's is en bevaarden de "wilde" wateren der Portage Creek, een heel erg schattig en rustig riviertje doorheen Portage. Desalniettemin moest de park ranger na amper een minuutje zijn broek reeds opstroppen om ons uit onze benarde situatie te komen bevrijden... De man hartelijk bedankend, dobberden we verder en met slechts een aantal schrammetjes meer dan tevoren bereikten we ons einddoel.

Maandag 3 september... Al die brave Belgische kindjes hebben hun eerste schooldagje er al weer opzitten, terwijl de kindertjes hier in Michigan nog een dagje van hun vrijheid mogen genieten. In de meeste States is de school reeds half augustus begonnen, maar daar doen ze hier in Michigan niet aan mee, sterker nog, de Michiganders hebben al meteen een dag vrijaf op hun eerste schooldag! Het is hier vandaag namelijk Labour Day, wat inhoudt dat zo goed als iedereen vrijaf heeft. Echt gevierd wordt het niet, maar we gingen wel out for breakfast met de hele familie langs Kevins kant vanochtend voor een echt Amerikaans ontbijt! De vrouwen aan de ene kant van de tafel, de mannen aan de andere en smullen maar!

Al bij al valt er hier in het stille Portage niet zo erg veel te beleven, maar de mensen zijn wel heeeel erg open en vriendelijk, veel meer dan in Belgie. Zo is het bijvoorbeeld absoluut niet vreemd om een heel gesprek te voeren met een compleet onbekende. Zo stonden Caroline en ik bijvoorbeeld een aantal dagen terug in een ellelange rij aan te schuiven in een winkel toen plots de schoonvader en schoonzoon voor ons, ons aanspraken. Ze waren enorm enthousiast en geinteresseerd en bleven maar vragen stellen over Belgie en Duitsland. Ze vertelden opgewekt over hun gezinnetjes en wij vertelden over wat we zoal gedaan hadden in Amerika. Zo hebben we zeker een dik half uur staan praten over koetjes en kalfjes alsof we oude bekenden waren, wat ik me in Leuven niet echt kan voorstellen... De schoonvader vond mn accent zeer leuk klinken en ze boden al meteen aan dat ik bij hen mocht komen wonen als ik het hier bij de Braatjes niet meer zag zitten :p

Caroline is ondertussen alweer in bed gekropen, Kevin is nergens te bespeuren en Amy is in een rothumeur, dus het belooft weer een inspiratieloos dagje te worden. Maar morgen mag ik eindelijk naar school hier, dus ik hoop dat het dan voor een tijdje gedaan is met de verveling!

Voor degenen die nog vakantie hebben: geniet ervan! en voor zij die reeds naar school gaan: de herfstvakantie is in zicht!!

Heel veel groetjes uit het verre Portage! Lien

p.s.: Om af te sluiten nog een kleine fait divers: in tegenstelling tot in de andere States is het in Michigan niet verplicht om een nummerplaat te hebben aan de voorkant van je auto, dus iedereen heeft hier maar 1 nummerplaat. Daar moet ik nog steeds aan wennen...

 

17:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Lien,
Veel succes morgen op je eerste schooldag. Ik hoop dat je er snel nieuwe mensen leert kennen, kwestie van meer afwisselend gezelschap te hebben. Gingen jullie nu nog naar Chicago of is dat pas voor later gepland?

Tot later
Lut

Gepost door: Lut | 03-09-07

zomaar beste Lien,
Tof dat je het zo naar je zin hebt .Zeker na je bewogen reis.hopelijk valt de school ook zo goed mee,maar dat lees ik wel.
Je hebt er ook een neefje bij:sinds 2-9 hebben Sofie en Stijn een zoon Cas.We sturen wel eens een foto.
Groetjes van je meter Martine

Gepost door: martine | 05-09-07

De commentaren zijn gesloten.