28-08-07

Lome dagen

Lome dagen hier in Portage! Tis tijd dat school begint, want de verveling loert nu om elke deur en ik elk hoekje van het huis. Caroline en ik hebben reeds heel Amy's dvd collectie (en dat is me er eentje!!) doorsnufeld en hebben ons volop in het kijken der vijf tv films gestort: Legally Blonde, Mean Girls, Uptown Girls, It takes two, It had to be you,... Vanavond gaan we eens een aantal van Amy's workout video's testen. Verder doden we onze tijd al chocolade etend op mijn bed en al spelend met Amy's krultang.

Katelyn is ons ook nog een avondje komen oppikken om met wat vrienden rond te hangen op een speeltuintje, jawel zo brengt de plaatselijke jeugd hun vrije tijd door hier. Maar het was best gezellig!! Kheb heel de tijd met Maurene (of hoe men haar naam ook moge spellen) over Belgie gepraat. Haar ouders zijn allebei Walen en ze heeft tot haar vijfde in Brussel gewoond. Echt tof om een Amerikaanse te vinden die Belgie begrijpt!! Ze heeft me al uitgenodigd voor een Belgisch etentje bij haar thuis wanneer ik het Amerikaanse voedsel echt niet meer aankan!

Verder gaan Caroline en ik hier hoogstwaarschijnlijk een vaste kookdag krijgen in de week en iedereen die ietwat vertrouwd is met mijn allesovertreffende kookkunsten weet dat de Braatjes zich dat nog gaan beklagen!

Mn gastgezinnetje is wennen... Tzijn best vriendelijke mensen en ze doen erg hun best om het ons naar onze zin te maken hier. Kevin vertelt heeeeel erg graag over de Amerikaanse levensstijl en over zijn computers waar hij haast continu aan zit te prullen in de kelder. Verder zit hij ook vaak in de schuur achter ons huis met hout te werken. Amy is helemaal into scrapbooking, quilten,... en geeft maar al te graag geld uit aan dingen die ze helemaal niet nodig heeft. Verder zijn ze ook helemaal bezeten van een of andere Amerikaanse serie genaamd House en spenderen ze uren voor hun tv schermpje.

Voorlopig nog niet zo heel erg veel plannen hier... Donderdag is er een rondleiding in school en daarna gaan we waarschijnlijk met Katelyn and friends naar een football game kijken. Verder gaan Kevin en Amy ons waarschijnlijk een dagje meenemen naar Chicago wanneer de living en eetkamer geverfd zijn, hoezee! In september gaan we waarschijnlijk naar de County Fair in Allegan en een dagje het strand opruimen aan Lake Michigan.

Goed, ik zal maar eens aan het eten beginnen.
Heel erg veel liefs vanuit Portage! x Lien

p.s.: Suzanne, Evert, Sofie, Stefanie en Iwein, jullie chocolade is *blozende wangetjes* reeds helemaal verorberd.

23:02 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-08-07

Sailing, School & Katelyn

Avontuur alom hier in het verre Michigan! Eergisteren sprongen we de auto in om Jim, Amy's paps en een zeer lieve en energieke man, te gaan bezoeken in St Joseph. Of dat was toch alleszinds het plan... tot Jim plots werd opgeroepen om in te vallen voor een mede zeilclubgenoot van hem, die om een of andere reden niet meer kon deelnemen aan een zeilrace die avond... Van het een kwam het ander en zo zaten we plots met zn allen middenin een echte zeilrace op Lake Michigan! Best vet! Kheb zelf ook een stukje mogen sturen (misschien heeft het feit dat we derde laatste waren daar wel een klein beetje mee te maken, ik ging niet bepaald recht vooruit).

Verder moet ik toch wel even benadrukken dat ook dat in de auto springen best avontuurlijk is hier, aangezien Michiganders er een vrij tot zeer eigenaardige rijstijl op na houden... Op de gewone wegen houden ze zich nog tamelijk koest, maar eens op een highway steekt het allemaal zo nauw niet... rechts, links, inhalen langs rechts, ... het kan hier allemaal!

Gisteren bracht Amy ons naar onze schoolcounselor om ons lessenrooster voor het komende jaar samen te stellen, wat hier niet zo'n evidente aangelegenheid is... Ge hebt immers keuze uit 120 vakken, het een al absurder dan het ander... Zo is er bv juwelen maken, lassen, ontwikkeling van kinderen, automechaniek,... Uiteindelijk dan toch weten te kiezen met dit als resultaat... Eerste semester: koor, spaans, psychologie, Engels, Creative Writing, contemporary international studies en dance fitness en Tweede Semester: koor, comparative religions, sociologie, Engels, Spaans, Asian studies en dance fitness. Misschien verander ik het hier en daar nog wel een beetje, aangezien een aantal vakken er gewoon uitfloepten zonder dat ik er echt bij nadacht :P

Ook werden we gisterenavond uitgenodigd door Katelyn, de dochter van een collega van Dortha die dit jaar ook een senior is in Portage Central, om een avondje met haar en nog 4 vriendinnen rond te hangen in haar enorme huis. Het was best wel gezellig... brownies gebakken en getwisterd in haar extreem grote en overchice kelder. Volgende week gaan we waarschijnlijk samen naar een football game kijken. 

In het algemeen zijn de mensen hier super vriendelijk, geinteresseerd en echt heel tof, maar de meesten leven in zo'n overdaad en onnodige luxe dat ik me er soms ook niet echt goed bij voel als ik dan denk aan het milieu of solidariteit met arme landen... ja ik weet het, te veel principes voor zo'n klein meisje, maar ik kan het nu eenmaal niet helpen dat ik een geboren wereldverbeteraarster en onrechtsaanvechtster ben...

Hoe dan ook, mn zusje staat hier aan mn mouw te trekken voor de computer, dus ik zal jullie maar weer eens laten. Tschuss!! 

p.s.: Kben de muur boven mn bedje wat aan het opvrolijken met foto's, dus iedereen die de komende 10 maandjes boven een rasecht Amerikaans bed wil pronken, sture een briefje of kaartje met een foto de oceaan over en uw foto hangt gegarandeerd op!

18:50 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-08-07

Scrapbooking and Kindergarten

Hoi hoi!!

Amper 2 dagen verder en weer zoveel gebeurd! Amy nam ons mee naar een der vele Scrapbook stores en is ons nu zwaar aan het aanmoedigen om mee te scrapbooken (haar favoriete hobby) en quilten. Oh hemel, hoe ga ik dat ooit tot een goed einde brengen??

Verder blijf ik het ook vrij tot zeer onpluis vinden dat er hier al oooooveral Halloween en Kerst spullen te koop zijn en dit in AUGUSTUS... *wacht met bibberende knieeen de kerstperiode af*

Vandaag kwam de "oma" Caroline en mij oppikken om een stapje in de wereld te zetten. Eerste halte: Mexicaanse fastfood (ai ai), tweede halte: Elementary school, waar Dortha lerares is. We kregen een uitgebreide rondleiding en uitleg bij elk lokaaltje en als een fiere oma stelde ze ons keer op keer uitgebreid voor wanneer we iemand tegenkwamen in de gang. Iedereen was ook wel heel geinteresseerd in wie we waren en wat we hier deden enzo. Een aantal toffe dingen gezien wel, maar ik zal de foto's voor zich laten spreken. (Geen idee wanneer het me gaat lukken om die hierop te krijgen btw)

Derde halte: shoppingmal. Allemaal een beetje overwelmend als je 't mij vraagt en het duurde best een wijlte vooraleer ze me bij het lipglossrek wegkregen, want mijn fascinatie kende geen eind; pindakaas lipgloss, dr pepper lipgloss, fanta lipgloss, ice tea lipgloss, m&m lipgloss, een heel assortiment aan ijs lipgloss,... Incroyable! Zotte Amerikanen...

Goed, ik ga mij nog eens een aantal trapjes naar beneden begeven om Amy's zusje te ontmoeten, die hier een avondje kussenslopen komt naaien met Amy. Ambiance!!

Tot binnenkort!

p.s.: Een p.s.je voor Gilles: kben vanochtend eens op de weegschaal gaan staan en die gaf aan dat ik reeds 6 kg meer weeg dan 4 dagen geleden... conclusie: de weegschaal is kapot (hoop ik *angstig gezicht*)

 

23:26 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-08-07

eerste daagjes in de usa

Dapper, sereen en zelfbeheerst nam ze afscheid en stapte het vliegtuig op. Of ja, zo verliep het in mn droomscenario toch. In werkelijkheid ging het er echter een tikje anders aan toe... Met een vreemd gevoel in de maag vertrokken, maar een zak m&m's, een doos koalabeertjes en een absoluut te lelijke foto van liesbet en mij waarbij we plat lagen van het lachen later was ik weer helemaal gekalmeerd.

In Washington aangekomen moest ik maar liefst 7 uur wachten om verder te kunnen vliegen naar Chicago, waar we uiteindelijk aankwamen om 7 uur 's ochtends Belgian Time. In een rammelig busje werden we meteen naar het hotel gebracht, waar ik een kamer deelde met 2 Thaise meisjes.

De volgende ochtend mijn eerste American breakfast reeds gemist wegens overslapen en meteen weer naar de luchthaven gebracht, waar zowat heel de groep werd geselecteerd voor een secondary screening. Dat houdt in: lang wachten, je zak die helemaal doorsnuffeld word en zelf van kop tot teen betast worden. Gelukkig werden we geentertaind door een aantal hilarische security mannen en hun vingervlugge goocheltrucks. Verder nog wat gesocialised met een bende Russen, een Georgische, Thaise en jawel een Amerikaan. 6 uur later zou ik dan naar Kalamazoo vliegen, maar hoezee mn vlucht werd afgelast... Na zo'n 15 uur doelloos rondzwerven in de luchthaven (dankjewel YFU vrijwilligers die ons daar vergeten waren) uiteindelijk doodleuk terug naar het hotel gebracht, om dan de volgende ochtend verder te vliegen.

Dat was toch alleszinds het plan, dat biiiiiijna in het water viel, wederom dankzij dezelfde YFU vrijwilligers die me doodleuk VERGATEN TE WEKKEN!! Ik moest me dus zelf in aller ijl zelf een lift zien te versieren bij een aantal piloten, om dan op de luchthaven naar mn gate te joggen alsof mn leven ervan af hing. 

Ondertussen zijn we (Caroline en ik) hier al een dag of 2 en tot nu toe valt het heel goed mee. Kevin en Amy zijn heel vriendelijk en enthousiast, zoals de meeste mensen die ik tot nu toe ontmoet heb hier. Gisteren hebben we een kleine rondleiding gekregen in de stad en werden we getrakteerd op onze eerste portie take out. Vandaag kregen we pancakes als breakfast en hebben we samen met Amy blueberry jam (met heeeeeeel veel suiker, die Amerikanen toch) gemaakt.

Verder namen ze ons ook mee naar het grootwarenhuis, waar ik al voor het eerst geconfronteerd werd met de enorme Amerikaanse consumptiedrang. Amy en Kevin kochten zowat alles dat in afbieding was en zowat alles was in enorme afmetingen verkrijgbaar. De meeste winkels zijn hier 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open en hebben elke zondag solden. Niet zomaar solden, maar werkelijk op alles; kleren, eten, drank,... Ook wordt er enorm veel weggegooid, aangezien een toestel laten herstellen vaak stukken duurder is dan een nieuw te kopen. Er wordt ook heel veel overbodig afval geproduceerd. Alles kost hier relatief gezien ook minder, zo hebben Kevin en Amy bv 6 computers en 4 auto's, wat hier zeer normaal is. Kga me hier serieus moeten inhouden om niet constant de wereld te willen verbeteren op dat vlak ;)

Kben ook heel blij dat ik Caroline heb nu. Zij begrijpt perfect wat ik nu meemaak en sukkelt met dezelfde heimwee en het lucht echt op er met haar grapjes over te kunnen maken. 

Morgen gaan we waarschijnlijk met zn allen zeilen op Lake Michigan, waar ik wel erg naar uitkijk. Op foto's gaan jullie nog even moeten wachten, veeeel te doen hier, maar ik doe mn best!! 

Liefs, Lien

p.s.;  bedankt voor alle smsjes en mailtjes! Tis echt leuk om zo af en toe van het thuisfront te horen!!

p.p.s.: Leuk weetje; Amerikanen lijken maar niet te kunnen vatten dat Europeanen graag water met bubbels in drinken, vinden ze afschuwelijk! 

02:57 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-08-07

Een gastzus!!

 

En jawel, nu is het officieel! Ik zal het komende jaar niet de enige uitwisselingsstudente zijn die rondloopt bij de familie Braat, ik krijg er zowaar nog een Duits zusje bij!!

Haar naam is Caroline en ze is 16 jaar oud. Ze houdt van volleybal, musicals, zingen, dansen, acteren, piano spelen en actie voeren voor de derde wereld. Klinkt net als mij dus, op die volleybal na dan... En ook zij is vegetariër, hoezee!! Gaat me daar een fijn gezinnetje worden: 1 veganiste, 2 vegetariërs en 1 carnivoor.

Over een dikke drie dagen is het nu zover... De vijftiende zal ik tegen de middag naar Washington vliegen en van daaruit 's avonds samen met 3 Waalse studenten verder vliegen naar Chicago, waar we samen zullen overnachten. De volgende middag neem ik dan op m'n eentje nog het vliegtuig naar Kalamazoo, waar Amy me zal oppikken. Caroline komt jammergenoeg pas de dag erna toe.

Ik ben wel klaar om te vertrekken nu, alleen niet om afscheid te nemen van een aantal mensen, maar dat moeten we erbij nemen... Nog wat prullen aan die valies dus en voor ik het weet zal ik op het vliegtuig zitten.

Tschüss! x Lien

18:18 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |