24-08-07

Sailing, School & Katelyn

Avontuur alom hier in het verre Michigan! Eergisteren sprongen we de auto in om Jim, Amy's paps en een zeer lieve en energieke man, te gaan bezoeken in St Joseph. Of dat was toch alleszinds het plan... tot Jim plots werd opgeroepen om in te vallen voor een mede zeilclubgenoot van hem, die om een of andere reden niet meer kon deelnemen aan een zeilrace die avond... Van het een kwam het ander en zo zaten we plots met zn allen middenin een echte zeilrace op Lake Michigan! Best vet! Kheb zelf ook een stukje mogen sturen (misschien heeft het feit dat we derde laatste waren daar wel een klein beetje mee te maken, ik ging niet bepaald recht vooruit).

Verder moet ik toch wel even benadrukken dat ook dat in de auto springen best avontuurlijk is hier, aangezien Michiganders er een vrij tot zeer eigenaardige rijstijl op na houden... Op de gewone wegen houden ze zich nog tamelijk koest, maar eens op een highway steekt het allemaal zo nauw niet... rechts, links, inhalen langs rechts, ... het kan hier allemaal!

Gisteren bracht Amy ons naar onze schoolcounselor om ons lessenrooster voor het komende jaar samen te stellen, wat hier niet zo'n evidente aangelegenheid is... Ge hebt immers keuze uit 120 vakken, het een al absurder dan het ander... Zo is er bv juwelen maken, lassen, ontwikkeling van kinderen, automechaniek,... Uiteindelijk dan toch weten te kiezen met dit als resultaat... Eerste semester: koor, spaans, psychologie, Engels, Creative Writing, contemporary international studies en dance fitness en Tweede Semester: koor, comparative religions, sociologie, Engels, Spaans, Asian studies en dance fitness. Misschien verander ik het hier en daar nog wel een beetje, aangezien een aantal vakken er gewoon uitfloepten zonder dat ik er echt bij nadacht :P

Ook werden we gisterenavond uitgenodigd door Katelyn, de dochter van een collega van Dortha die dit jaar ook een senior is in Portage Central, om een avondje met haar en nog 4 vriendinnen rond te hangen in haar enorme huis. Het was best wel gezellig... brownies gebakken en getwisterd in haar extreem grote en overchice kelder. Volgende week gaan we waarschijnlijk samen naar een football game kijken. 

In het algemeen zijn de mensen hier super vriendelijk, geinteresseerd en echt heel tof, maar de meesten leven in zo'n overdaad en onnodige luxe dat ik me er soms ook niet echt goed bij voel als ik dan denk aan het milieu of solidariteit met arme landen... ja ik weet het, te veel principes voor zo'n klein meisje, maar ik kan het nu eenmaal niet helpen dat ik een geboren wereldverbeteraarster en onrechtsaanvechtster ben...

Hoe dan ook, mn zusje staat hier aan mn mouw te trekken voor de computer, dus ik zal jullie maar weer eens laten. Tschuss!! 

p.s.: Kben de muur boven mn bedje wat aan het opvrolijken met foto's, dus iedereen die de komende 10 maandjes boven een rasecht Amerikaans bed wil pronken, sture een briefje of kaartje met een foto de oceaan over en uw foto hangt gegarandeerd op!

18:50 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hej Lien,

ik vind het echt interessant en ( deels )herkenbaar om je berichten te lezen. Het autostradegedoe vond ik ook een beke gestoord in't begin maar mijn buurt was een gewone huizen buurt in het oudere gedeelte en hoorde niet bij alle chicce villa's met 4 otto's enzo dus niet alle amerikanen zijn van die consumptiedingezes he. Maar amuseerd u vollenbak en blijven schrijven he ( helpt mij met het gemis ;-) )

Gepost door: Els | 24-08-07

Overdadig Dag Lien,
Wat een overdadig leven daar in Amerika, al denk ik dat de mensen wel zeer tof zijn.
Groetjes vanuit belgenlandje

Gepost door: Jeroen Op `t Eynde | 26-08-07

Jawadde dadde Veel nieuws, veel amerika, veel.. dat is vooral amerika denk ik:) amuse vous! ge doet da goe!

Gepost door: dEN Thomas | 27-08-07

Hey Lien !

Bedankt voor je berichtje op mijn site! Ik ben ondertussen al een week bezig met school dus ik heb afleiding genoeg. Al duiken soms de heimwee momenten ook wel op. Ik volg je avonturen op je site :) en als we kunnen, moeten we elkaar idd eens bezoeken! veel plezier daar nog !

Gepost door: Liesbet | 28-08-07

De commentaren zijn gesloten.