16-06-07

nog 60 nachtjes slapen

Over niet minder dan 59 daagjes stap ik samen met 6 andere dappere yfu'ers het vliegtuig op richting USA! Eerst met ons gezevenen gezellig naar Washington, maar dan gaat de reis alleen verder... mijn eindbestemming: Portage, Michigan!!

Een heel jaar lang zal ik me ten volle onderdompelen in "the American way of life" en om u toch zeker de details niet te besparen, is er deze geweldige blog.

Mijn gastgezin: Kevin & Amy Braat, 3 jaar gelukkig getrouwd en beiden achteraan de 20. Kevin is net helemaal afgestudeerd en Amy is systeembeheerder in een of ander bedrijf. Kinderen hebben ze jammergenoeg niet, maar ik krijg er wel een pak viervoeters bij; 2 honden (Minnie en een mij nog onbekende puppy) en 3 katten (Mamoru, Scrap en Pumpkin). Ze wonen in een typisch Amerikaanse 'white old farm house'. En het kersje op de taart: Amy is veganiste, jawel, zéér handig!

In welke staat ik zal terugkeren na een jaartje Portage Central High School, is ons allen een groot raadsel... Als die-hard cheerleader? Als fastfood addict? Cowgirl, Redneck, Fundamentaliste, hevig Bush aanhangster? Het antwoord zal ik u helaas schuldig moeten blijven tot eind juni 2008, maar ondertussen zullen mijn avonturen hier op de voet te volgen zijn!

Enjoy! 

jullie Amerikaantje in spe  

21:57 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Veel plezier met je blogje en vooral in Michigan. Ik kom hier zeker nog terug om je avonturen te lezen.
greetz
Tita

Gepost door: Tita | 16-06-07

Lien in Amerika, moet gewoon een boek over geschreven worden! Ik zie het al helemaal zitten :)

Gepost door: jeroen | 16-06-07

veel blogplezier Welkom in bloggenland ,nog een hele fijne zondag en hopelijk heb je er net zoveel plezier
in als wij.


Daaaaag

Gepost door: steffi | 17-06-07

Hey! Ik heb net je blogje ontdekt en ga het zeker blijven volgen!
Zelf vertrek ik in september voor een half jaar naar India (om er onderzoek te gaan doen aan een unief) en ik vind het dus super om verhalen te horen van mensen die ook aan zo'n avontuur beginnen!
Geniet ervan en tot blogs!!

Gepost door: Tessa | 17-06-07

Welkom & véél succes met je blog :-)

Gepost door: Patrick | 18-06-07

succes Ook al ken ik je niet hoop ik toch dat het een prachtig avontuur voor je wordt. Zelf houd ik zielsveel van de Amerikaanse cultuur, maar ik heb een afkeer van iemand als GW Bush. Hij is niet eens democratisch verkozen.
Ik vind dat je vooraf toch al zou moeten weten dat je geen fundamentaliste wordt. Het gaat er niet om dat je openstaat voor de wereld,voor nieuwe dingen, dat is belangrijk en goed. Maar je hebt ongetwijfeld ook een aantal basisstandpunten waar je niet van afwijkt: rechtvaardigheid, democratie, tolerantie voor andere culturen.
Veel succes!

Gepost door: martin pulaski | 19-06-07

Eilaba!

Jouw gastgezin klinkt heel fijn vooral al die beestjes;) Het ga je goed daar in Michigan. Als ik iets meer weet over waar ik beland en dergelijke zal ik je zeker iets laten weten !
Amuse!
Kus x
Diana

Gepost door: Diana | 28-06-07

ik heb je blog gevonden!
heel veel succes, nu kort het echt wel af. geniet heel veel van michigan en america, ik zal je blog volgen!

tot over een jaartje!

Gepost door: Ingeborg | 09-08-07

Dag Lien, je blog vind ik erg goed geslaagd. Ik vraag me alleen maar af hoe een dochter van 'mij' tot zo iets creatiefs in staat is.
Hopelijk krijgen we er vaak iets nieuws op te lezen. Groetjes Lut

Gepost door: Lut | 16-08-07

De commentaren zijn gesloten.